Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Общество » В „Южен“ събират средства за болно дете с капачки за рециклиране
Общество Пловдив

В „Южен“ събират средства за болно дете с капачки за рециклиране

Поредната благотворителна кауза, към която са насочени усилията на администрацията на район „Южен“, е  лечението на седемгодишния  Станислав Чонев, който страда от тумор в мозъка, причинен от остра форма на хидроцефалия. Единственият шанс за Станислав е операция в турската болница „Аджъбадем“.За целта е нужно да се съберат 60 000 евро, а животоспасяващата операция е насрочена за 28 юни.

В знак на солидарност район „Южен“ и ДГ „Светлина“ се включиха в инициативата на неправителствената организация Here2Help, като приканват гражданите на района да съберат колкото могат пластмасови капачки, които да предадат в кметството до 5 юли. Всички събрани средства ще бъдат преведени по банковата сметка на дарителската кампания.

„Време е да покажем, че можем да сме човечни и да докажем, че с малко усилия, но единство, можем да доведем до промяна“, сподели кметът на района Борислав Инчев.

На 13 юни от 19,30 часа пък ще се проведе благотворително музикално събитие в квартала на творческите индустрии „Капана“ в подкрепа на доброволческата кампания „Да помогнем на Стаси да оздравее“. В него ще се включат родни изпълнители като Лидия Ганева, Иван Андонов, Мирослава Тодорова, Стефани Илиева, Le Push и други.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...