Новини от Пловдив Прес » Важно » Амнезия подгони и свидетелка за нагласените поръчки на „Надежда 2000“ в Куклен
Важно Регион Съд и Прокуратура

Амнезия подгони и свидетелка за нагласените поръчки на „Надежда 2000“ в Куклен

Надежда Минчева и Костадин Павлов в съдебната зала.

Ваня ДРАГАНОВА

След като повечето свидетели по делото срещу Райна Петрова и Надежда Минчева паднаха в плен на загубата на памет, амнезия налегна и бившата главна счетоводителка на община Куклен Ана Меретева. През 2014 г. тя разказала пред разследващите, че тогавашният кмет Костадин Павлов „в непринуден разговор“ й казал, че пликовете с офертите на кандидатите да зареждат с храни детската градина и социалния патронаж трябва да бъдат изнесени от общината и да се направи всичко възможно да спечели фирмата на Надежда Минчева „Надежда 2000“. После обяснила, че тя не е изнасяла ценовите оферти, но отишла „от страх и глупост“ заедно с Павлов в офиса на Володя Карамитев в Пловдив. Там част от пликовете били отворени с макетен нож. Днес обаче Меретева заяви пред съда, че е минало много време и тя вече не помни какво е станало.

Обвинението срещу Минчева, че на два пъти е дала подкуп на Костадин Павлов – веднъж от 3000 и втори път от 1200 лв. Срещу това той отварял оферитте на конкурентите й, за да е сигурен, че тя ще спечели. Павлов е подсъдим както за взимането на рушвет, така и за длъжностни престъпления.

Назначените по делото експертизи доказват, че пликовете са били отваряни с остър предмет и след това залепвани отново, но кога точно е станало това, няма как да се установи.

Предстои разпитът на още двама свидетели и процесът продължава на 11 юли.

Още по темата

Тръгва ново дело срещу Надежда Минчева, този път за подкуп към кмет на Куклен

След продължили 15 мин. разпити на 7 свидетели делото „Райна“ приключи

Коментари

Коментари

VisVitalis
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Альоша или Левски на Бунарджика?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!