Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Таксита скубят чужди бизнесмени с по 60 евро от летището до Пловдив
Бизнес Важно Транспорт

Таксита скубят чужди бизнесмени с по 60 евро от летището до Пловдив

  • Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ настоява ръководството на аеропорта да избере официален превозвач, за да въведе ред и да избягва порочната практика

Пловдивски таксита „ограбват“ чужди бизнесмени като им вземат по 15 евро на човек от летище „Пловдив“ до града. За това алармираха от сдружение „Бизнесът за Пловдив“. Правилото за превоз, което налагат жълтите коли е „на калпак“ – 3 клиенти, и от тримата по 15 евро. Ако са четирима им взимат 60 евро за няма и 15 километра, обясни шефът на сдружение „Бизнесът за Пловдив“ Ангел Стоев. Вече няколко сигнала получили в сдружението от пловдивски предприемачи, чиито партньори са били оскубани при кацане на аеродрума край Крумово.  За последно по 15 евро са искани от група италианци.

За да се прекрати тази некоректна практика, „Бизнесът за Пловдив“ излиза с конкретни предложения до ръководството на летището. По примера на летище „София“ нашият аеропорт да обяви търг за таксиметров превозвач, който единствен да обслужва клиентите на летище „Пловдив“. Така, след като се сключи договор, ще има ясни тарифи за превоз на пътниците. Фирмата, която спечели търга, ще поеме задължение за организация и контрол на таксиметровата дейност в района на летището, обясни Ангел Стоев.

Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ смята, че това ще бъде най-доброто решение на този все по-разрастващ се проблем и ще допринесе в бъдеще за повишаване на имиджа на Пловдив и страната.

Преди време същият проблем имаше на летище „София“ и тогава точно това беше решението. Ръководството насрочи търг, който беше спечелен от една таксиметрова фирма, която въведе ред и ясни тарифи, обясни шефът на сдружение „Бизнесът за Пловдив“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...