Quantcast
Новини Пловдив » Коментари » Северна Македония? По-скоро Зомбиленд
Коментари Мнения

Северна Македония? По-скоро Зомбиленд

Слави Георгиев, потомък на българи от Смилево, Струга и Горно Броди

Защото в Македония не ни искат. Република Северна Македония, Република Македония, Бивша Югославска Република Македония, Вардарска Македония, както и да се нарича онова на запад от Осогово, там не ни искат. За онези хора, ние не означаваме нищо. Българщината там отдавна е изтляла. Няколкото хиляди останали там с българско или крипто българско самосъзнание, са капка в морето от 1 250 000 новокомпонирани македонци.

Как и защо стана така, е ясно.

Изселване на най-изявените български фамилии, още от 1913 г., убийство на най-непокорните след 1945 г., въдворяване в лагерите на Титова Югославия на десетки хиляди. Но останалите ги пречупиха.

4-5 поколения там вече са възпитавани в това да са македонци и България да е враг.

И помен няма останал от духа на старите възрожденски и екзархийски дейци, като Григор Пърличев, Кузман Шапкарев, братя Миладинови, първи въвели българско богослужение в Скопие, Велес и Охрид, още преди такова да се въведе в Стара България.

Помен не остана от старите комитски фамилии, избити и разпиляни са,

така както в 1945г. в Куманово убиха стария воевода Кръстю Лазаров на 64г. Но това е в миналото. Сега не сме 1912, 1915 или 1941г. Сега е 2018г. Там българщината е изличена.

Зомбиленд най-много би прилягало на онова образувание оттатък Деве баир.

Нас ни използват. И Заев и Църквата им и цялата им македонистка пасмина. Може би сме в ролята на истинската майка, която отстъпила детето си на фалшивата, за да го запази. От майчинска обич. А може би както казваше Ванчо Михайлов – „Македония без българи, огин да я гори“.

Назаем от страницата на Слави Георгиев във ФБ

Още по темата

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...