Quantcast
Новини Пловдив » Автомобили » BMW най-после разкри новата серия 8
Автомобили Посоки

BMW най-после разкри новата серия 8

След месеци на шпионски снимки, изтекли детайли и спекулации, BMW най-накрая представи серийната версия на възродения си спортен автомобил 8-Серия. Логично, моделът за конвейера разполага с малко по-опростен дизайн спрямо концепта, но въпреки това основните характеристики на визията са запазени, описва autoclub.bg.

Предната част е особено агресивна, радиаторната решетка е с по-големи отвори, а отзад е следвана стилистиката на автомобили като актуалните 7-Серия и 5-Серия.

 

Добра новина е, че интериорът е доста по-различен от всичко останало, което познаваме от компанията. Централната конзола е широка и екранът за навигационната система не е позициониран като таблет над таблото, а е почти напълно вграден.

Зоната около скоростния лост също е оформена по нов начин, като там откриваме и бутоните за промяна на режимите на движение и други функции на автомобила. Нов е и 10.3-инчовият дисплей пред погледа на шофьора.

Засега се предвиждат само две моторизации, като върховата на този етап ще бъде M850i xDrive. Тя разполага със сериозно преработен 4.4-литров V8 битурбо мотор, чиято максимална мощност е 523 к.с., достатъчни за ускорение от място до 100 км/ч за само 3.7 секунди.

В Европа ще се предлага и дизелов модел – 840d xDrive, който има 3.0-литров мотор. Мощността е 315 к.с., които осигуряват ускорение до 100 км/ч за 4.9 секунди.

Продажбите на модела на Стария континент започват от ноември тази година.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...