Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Бизнес » Агро » Бивш зам-.министър вкарва в затвора измамника Петър Касев
Агро България Важно Крими Съд и Прокуратура

Бивш зам-.министър вкарва в затвора измамника Петър Касев

Петър Касев
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!
  • През 2009-а бившият собственик на Локо Сф завлече дъщерята на Димитър Пейчев с 357 тона ечемик

Ваня ДРАГАНОВА

Бившият шеф на Локо Сф Петър Касев, когото феновете за малко не линчуваха преди години, се сдоби с присъда от 2 години затвор за измама, научи ПловдивПрес. През 2009 г. той се представил пред дъщерята на някогашния зам.-земеделски министър Димитър Пейчев Галина за управител на девинското дружество „Монолит 2000“ и „купил“ от нея 357 тона ечемик на стойност 98 595,48 лв. Уредил транспортирането на зърното до база в Любимец с МПС на фирмата на майка й Халина Пейчева – „Тракия РМ“ ЕООД, което струвало други 6460,15 лв. Не платил обаче нищо и изчезнал.

Районна прокуратура – Пловдив, повдигна обвинение на Касев за измама в големи размери през 2015 г. и със свое решение от 5 юни т. г. Пловдивският районен съд го прати за 2 години в затвора при първоначален общ режим. Петър Касев ще трябва и да върне парите и на Галина Пейчева, и на „Тракия РМ“ със съответните лихви. Той е обжалвал присъдата и предстои насрочването на делото в Окръжния съд.

Преди да пристъпи към измамата, Касев преговарял със собственика на „Монолит 2000“ Лилко Касабов да купи дружеството. Двамата постигнали първоначална договорка и Касабов му издал пълномощно да представлява фирмата, но без да извършва разпоредителни сделки. Касев обаче се свързал с Галина Пейчева, която е земеделски производител, и договорил сделката за ечемика, като я заблудил, че има правото да представлява девинското дружество.

Този човек измами семейството ми, справедливостта изисква да си изтърпи наказанието, коментира лаконично пред ПловдивПрес бившият зам.-министър на земеделието Димитър Пейчев.

Припомняме, че Касев, който за кратко командваше Локо СФ и се представяше за нов месия, източи сметките на отбора, дори прибра парите от детско-юношеската школа на клуба от квартал Надежда. В момента разследващите проверяват още десетки други случаи на сигнали за измами, извършени от Касев по време на неговия „бизнес“ период.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...