Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Политика » БСП внесе втория вот на недоверие
България Политика

БСП внесе втория вот на недоверие

Кутев и Корнелия
Кутев и Корнелия

Вторият вот на недоверие срещу третото правителство на Бойко Борисов вече е внесен в деловодството на Народното събрание. Вотът е внесен с подписите на 80 депутата от БСП и на тема „Сигурност“.

Антон Кутев обясни, че най-сериозните аргументи са по отношение на вътрешния ред. „Има мотиви, свързани с Министерството на отбраната, както и на финансовата сигурност на страната. Основното е чувството за несигурност в страната“, каза Кутев, цитиран от пресцентъра на партията. Той припомня знаковите убийства в страната за последните шест месеца.

Кутев заяви, че има над 15 въпроса към министъра на вътрешните работи Валентин Радев, на които той винаги отговарял, че всичко било наред. „Целта на вота е да се спре пълното безхаберие в МВР”, отсече той.

„Майките на децата с увреждания са най-онеправданата част от обществото. Вчера имаше Национален съвет за интеграция на хората с увреждания, на който, за съжаление, видях как цялата мощ на държавата се изправя срещу тези жени, стоварва се върху тях и им доказва, че трябва да си приберат децата от протеста. Убеден съм, че сега цялата сила на държавата, със своите явни и подмолни сили, ще се изправи срещу тях”, коментира Кутев.

Първият вот бе внесен през януари, а темата – корупцията. Тогава той бе отхвърлен с гласовете на управляващото мнозинство и партия „Воля“.

 

Още по темата

БСП внася вот на недоверие към правителството за сигурността

Първият вот срещу Борисов-3 не успя

Политологът Димитър Ганев пред Plovdiv-Press: Задава се ремонт на кабинета

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...