Новини от Пловдив » България » Затворник избяга, хвърлиха потеря с кучета по него
България Крими

Затворник избяга, хвърлиха потеря с кучета по него

Полицията в Ловеч и следови кучета издирват избягал тази сутрин затворник, който е бил на режим в затворническо общежитие. Мъжът е избягал от работен обект около 10.30 часа и в момента се организира акция по издирването му.

Избягалият е рецидивистът Борислав Ангелов Иванов, който е на 48 години. Той бил осъден за кражби и блудства на общо 13 години затвор. Присъдата е влязла в сила през 2011 г.
7 години Иванов е бил на строг режим преди да бъде преместен в затворническо общежитие от открит тип към затвор в Ловеч.

Почнал работа като чистач на хале в бившето месопреработвателно предприятие „Сердика“. Там работил с още четирима затворници, а обектът не е бил охраняван. Наглеждал ги един служител на фирмата, която ги наела. Именно той подал сигнала около 10.30 тази сутрин, че Иванов го няма.

„Искам да уточня, че не става дума за бягство, както в случая с Радослав Колев и Владимир Пелов, които избягаха от Централния софийски затвор, а за отклоняване, докато Иванов е бил на работа“, заяви заместник-правосъдният министър Николай Проданов, цитиран от „24 часа“.

През последните месеци редица затворници избягаха от различни затвори в България. Най-култов бе случая с двама избягали осъдени от софийския затвор – Владимир Пелов и Радослав Колев. След месеци на неуспешно издирване от полицията, Пелов бе разстрелян в родния си Ботевград.

Преди два месеца пък в Пловдив рецидивистът Георги Танчев „забрави” да се върне от работа в затворническо общежитие „Хеброс” и на полицията й бяха нужни близо две седмици, за да го хване.

 

Още по темата

Заловиха избягалия затворник Георги Танчев

Беглецът Пелов с присъда от 20 години за престъпление в Пловдив

Владимир Пелов убит заради неуредени сметки

Цацаров от Пловдив: Опасните престъпници в един затвор

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...