Новини от Пловдив » Пловдив » В кампанията „Попитай фармацевта“ мерят кръвно и изследват кръвна захар
Пловдив Случка на деня

В кампанията „Попитай фармацевта“ мерят кръвно и изследват кръвна захар

Изследват кръвната захар на пл."Стефан Стамболов"
Изследват кръвната захар на пл."Стефан Стамболов"

Галина ГЕОРГИЕВА

Всеки пловдивчанин може да премери кръвното си налягане и да изследва кръвната захар днес и утре в кампанията „Попитай фармацевта“. Инициативата е на Българския фармацевтичен съюз. На пл. „Стефан Стамболов“ край шадравана са разположени шатрите на 8 фармацевтични компании, а фармацевти дават съвети и информация за употребата на различни лекарства.

Само за час и половина около 40 души минаха пред пункта на „Ново Нордиск Фарма, където медицински сестри тестват кръвната захар. Специалисти дават съвети за захарния диабет, за начина на живот и как да бъдат предотвратени сърдечно-съдовите усложнения. Те предупреждават, че 480 000 българи живеят с диабет, а 200 000 не знаят, че са болни и не се лекуват.

Една от фармацевтичните компании предлага хранителна добавка и сироп за деца за очи. Продуктът се представя за първи път на пазара, а целта е да се опази зрението на малчуганите от вредното влияние на синята светлина, излъчвана от екраните на телевизорите, мониторите на компютрите и дисплеите на мобилните дигитални устройства.

Пловдивчани могат да получат информация и за новите шампоани с кофеин срещу косопад, за пробиотиците ,за най-ефективните омега -3 продукти, за продукти, които редуцират телесното тегло.

Тук  измерват кръвното налягане
Тук измерват кръвното налягане

Изложението „Попитай фармацевта“ се провежда от 10 до 18 часа днес и утре.

Главният секретар на Българския фармацевтичен съюз магистър- фармацевт Светослав Крумов даде специално интервю за ПловдивПрес. Какво каза той за кампанията „Попитай фармацевта“, за ежегодния форум „Български фармацевтични дни“ , който се провежда в Пловдив и има ли фалшиви лекарства – четете по-късно

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...