Новини Пловдив Прес » Здраве » „За“ и „против“ ваксините обсъждат на Форум за детското здраве
Здраве Пловдив

„За“ и „против“ ваксините обсъждат на Форум за детското здраве

Галина ГЕОРГИЕВА

Форум за родители „Здраво дете“  организират днес списание „Здраво дете“, Медицинският университет, Българска педиатрична асоциация и Българския фармацевтичен съюз. Той ще се проведе в Клиниката по педиатрия към МУ -Пловдив на бул. „Васил Априлов“ 15А от 10 до 13 часа и е безплатен. Събитието е част от 12-ото издание на Български фармацевтични дни.

Водещи специалисти в областта на педиатрията ще споделят ценен опит пред бъдещи и настоящи родители и ще дискутират  важни теми, свързани с детското здраве и развитие.

Първите лектори на форума са двама специалисти от Клиниката по педиатрия. Д-р Нели Генкова ще даде съвети за кърменето и захранването на новороденото, а д-р Костадин Кетев ще се спре на тревожните признаци при бебето и малкото дете, които изискват лекарски преглед. Той ще запознае родителите и с най-честите злополуки в детска възраст.

За емоциите и децата ще говори детският психолог Теодора Пампулова- координатор на Дружеството на психолозите в Пловдив.

„Летните заболявания: как да помогнем на детето с хомеопатия“ е темата на д-р Зорка Угринова, преподавател по Клинична хомеопатия към Европейската школа по клинична хомеопатия.

Изключителен интерес се очаква да предизвика дискусията с проф. Владимир Пилософ, председател на Българската педиатрична асоциация на тема „За страховете от ваксините, за ползите от ваксините“.

Във форума родителите ще научат дали са страшни детските приказки, а лектор е Албена Раленкова- редактор на детска литература, издателство „Фют“.

Петя Костова- мениджър, маркетинг и продажби към Бионат ЕООД ще акцентира в лекцията си на Визикод и здравето на детските очи.

Още по темата

Майки протестираха: Не задължителни ваксини, а право на избор СНИМКИ

В кампанията „Попитай фармацевта“ мерят кръвно и изследват кръвна захар

Фармацевтът Светослав Крумов пред Plovdiv-Press: 80% от лекарствата в интернет са фалшиви

 

Коментари

Коментари

VisVitalis
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!