Новини от Пловдив » Здраве » „За“ и „против“ ваксините обсъждат на Форум за детското здраве
Здраве Пловдив

„За“ и „против“ ваксините обсъждат на Форум за детското здраве

Галина ГЕОРГИЕВА

Форум за родители „Здраво дете“  организират днес списание „Здраво дете“, Медицинският университет, Българска педиатрична асоциация и Българския фармацевтичен съюз. Той ще се проведе в Клиниката по педиатрия към МУ -Пловдив на бул. „Васил Априлов“ 15А от 10 до 13 часа и е безплатен. Събитието е част от 12-ото издание на Български фармацевтични дни.

Водещи специалисти в областта на педиатрията ще споделят ценен опит пред бъдещи и настоящи родители и ще дискутират  важни теми, свързани с детското здраве и развитие.

Първите лектори на форума са двама специалисти от Клиниката по педиатрия. Д-р Нели Генкова ще даде съвети за кърменето и захранването на новороденото, а д-р Костадин Кетев ще се спре на тревожните признаци при бебето и малкото дете, които изискват лекарски преглед. Той ще запознае родителите и с най-честите злополуки в детска възраст.

За емоциите и децата ще говори детският психолог Теодора Пампулова- координатор на Дружеството на психолозите в Пловдив.

„Летните заболявания: как да помогнем на детето с хомеопатия“ е темата на д-р Зорка Угринова, преподавател по Клинична хомеопатия към Европейската школа по клинична хомеопатия.

Изключителен интерес се очаква да предизвика дискусията с проф. Владимир Пилософ, председател на Българската педиатрична асоциация на тема „За страховете от ваксините, за ползите от ваксините“.

Във форума родителите ще научат дали са страшни детските приказки, а лектор е Албена Раленкова- редактор на детска литература, издателство „Фют“.

Петя Костова- мениджър, маркетинг и продажби към Бионат ЕООД ще акцентира в лекцията си на Визикод и здравето на детските очи.

Още по темата

Майки протестираха: Не задължителни ваксини, а право на избор СНИМКИ

В кампанията „Попитай фармацевта“ мерят кръвно и изследват кръвна захар

Фармацевтът Светослав Крумов пред Plovdiv-Press: 80% от лекарствата в интернет са фалшиви

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...