Новини от Пловдив » България » България » Политика » Румен Овчаров: Корнелия се обгради с „пламнали“ погледи и интриганти
България Важно Мнения Политика

Румен Овчаров: Корнелия се обгради с „пламнали“ погледи и интриганти

Румен Овчаров СНИМКА: Галина ГЕОРГИЕВА, ПловдивПрес
Румен Овчаров СНИМКА: Галина ГЕОРГИЕВА, ПловдивПрес

ПловдивПрес

Свикнал съм с интригите на „Позитано“, стане ли нещо, все аз съм заподозрян, сега че аз съм „извадил“ Желю Бойчев от управлението на БСП, през 2014 ме обвиниха, че съм убедил Илияна Йотова да напусне изпълнителното бюро, което няма нищо общо с истината. Това заяви пред Жени Марчева по бТВ тази сутрин бившият зам.-председател на БСП и министър на енергетиката в тройната коалиция Румен Овчаров.

Припомняме, че завчера Желю Бойчев обяви, че напуска ръководството парламентарната група на БСП, за да се захване с бизнес.

Нормално е малко след „на попрището жизнено в средата“, човек да направи равносметка. Тази негова идея не е отвчера. Той не е казал, че напуска политиката, а че напуска ръководството на парламентарната група, поясни Румен Овчаров.

Той призна, че е помагал на Бойчев в политическата му кариера от председател на районните съвети, общински съветник до водач на листата. „Вие ли го подтикнахте да подаде оставка“, зададе въпрос водещата Марчева. Казах ви, че тези неща вече съм ги чувал, но не са верни, отвърна Овчаров.

Както преди година и половина при скандала с пловдивския лидер Георги Гергов, така и сега смятам, че Корнелия Нинова я кара прес просото. Мисля, че добре съм я дал тази оценка, заяви Овчаров.

БСП може да спечели избори, само ако консолидира всички вляво в една посока, а не един срещу друг.  В момента не виждам да се работи по тоиз въпрос. Сега се говори за обединение на всички обществени леви структури, това е правилната посока, но да видим, вметна Овчаров. Той заяви, че все още Нинова е човекът, който трябва да води БСП към победа на нови избори. Но „като гледам край нея пламнали погледи, че те са пътят и истината и животът, ми се струва, че действията трябва да бъдат доста бързи и своевременни“, каза Овчаров. На въпрос Кирил Добрев ли „пламналият погред“, Овчаров отвърна: „Обичайният заподозрян, но не говоря за него“.

Той коментира и неуспелия вод на недоверие вчера. „Не съм част от екипа на Нинова. Не виждам нищо лошо да се е случило след този вот. Ако някой е очаквал да падне правителството, се е излъгал. Нещо подобно се случи в Испания, но у нас е малко вероятно.

Ако вътрешният министър си е взел поука, това ще е добре. Мандатът е прекалено дълъг, за да говорим сега за предсрочни изчбори. Ще има, но ще бъдат в голяма степен безмислени. Догодина изборите ще бъдат критерии, за да видим дали ще се върви към предсрочни, каза Румен Овчаров.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...