Новини Пловдив Прес » Свят » Професионалистът – прочут мафиот избяга с хеликоптер от затвор до Париж
Свят

Професионалистът – прочут мафиот избяга с хеликоптер от затвор до Париж

Редуан Фаид
Редуан Фаид

Прочут гангстер избяга с хеликоптер от затвор в региона на Париж, съобщиха френските власти. Инцидентът е станал в неделя сутринта в затвора в град Ро в департамента Сен-е-Марн, югоизточно от Париж.  Бягството на рецидивиста Редуан Фаид е било подпомогнато от няколко тежко въоръжени мъже, които атакували входа на затвора, след като слезли от кацнал в двора хеликоптер.

Бягството отнело едва няколко минути. Не е бил ранен никой и не са вземани заложници. По-късно летателната машина е била открита изгорена наблизо. 46-годишният Фаид излежава 25-годишна присъда за опит за въоръжен грабеж на инкасо автомобил през 2010 г., по време на който е бил убит полицай. Това е второто бягство на обиржията, който през 2013 г. избяга от затвор в Лил-Секеден в Северна Франция, само час и половина след като бе пристигнал там.

Тогава той взе четирима охранители за заложници. Фаид се укриваше от властите в продължение на 45 дни, преди да бъде заловен. Фаид има редица престъпления зад гърба си. През 2009 г. той написа книга за израстването си в престъпните предградия на Париж и навлизането си в криминалните среди.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!