Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Зъболекар отчита 3 пломби на починал пациент
Здраве Пловдив

Зъболекар отчита 3 пломби на починал пациент

Ваня ДРАГАНОВА

Зъболекар отчете пред Здравната каса, че е направил 3 пломби на човек, починал месеци преди това. Амбулаторният лист за лечението на зъбите е с дата 3 ноември 2017 г., а смъртта на пациента пациентът е настъпила на 20 юли същата година. След като от касата засекли нарушението, прекратили договора на стоматолога, но той обжалвал заповедта пред Пловдивския административен съд.

В хода на делото е разпитан синът на починалия пациент, който заявил, че баща му действително се е лекувал при въпросния зъболекар, но през февруари м. г. Не носел обаче здравната си книжка и тя била представена на стоматолога през май. През юли бащата починал, но  той като зъболекарят не знаел за това, отчел извършените дейности със закъснение от няколко месеца.

Заповедта да прекратяването на отношенията на стоматолога с касата е с мотив, че той е отчел неизвършени дейности. Съдът я намира за незаконосъобразна, защото пломбите всъщност са направени и в случая става дума за документно нарушение, което би трябвало да бъде санкционирано с глоба, а не с най-тежкото наказание – прекратяване на договора с касата. На това основание заповедта е отменена, а от касата имат опция да обжалват пред ВАС.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...