Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Делото за скъпия томограф на Онкото тръгва на 10 юли
Важно Пловдив Съд и Прокуратура

Делото за скъпия томограф на Онкото тръгва на 10 юли

Красимир Вальов Снимка: Господари на ефира

Ваня ДРАГАНОВА

Делото за надутата почти двойно цена на закупения през 2016 г. томограф за Онкодиспансера тръгва на 10 юли. Подсъдим по него е бившият шеф на здравното заведение д-р Красимир Вальов, обвинен, че е ощетил бюджета с 405 190,92 лв.

Обвинението срещу Вальов гласи, че като длъжностно лице на 31 август 2016-а е обявил обществена поръчка за доставка на апаратурата, без да проведе пазарни консултации, без да потърси съвети от независими експерти или органи или от участници на пазара за цените на томографите. Така в конкурсната документация била посочена прогнозна стойност от 950 000 лв. без ДДС. За доставчик на 32-срезовия компютърен томограф е избрана фирма „Меркурий Комерсиал“ ООД, на която са платени 898 000 лв. Разликата между реалната цена на томографа и тази сума е 405 190,92 лв. без ДДС. Според прокуратура длъжностното престъпление е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

За 10 юли е насрочено разпоредителното заседание, на което защитата на Вальов може да поиска обвинителният акт да бъде върнат на прокуратурата, ако е открила нарушения в него.

Още по темата
Вальов на съд за скъпия томограф на Онкото

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...