Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Куклен » Куклен настръхна: С дарение кметицата си асфалтира пътя към черешовата градина
Куклен Пловдив Регион

Куклен настръхна: С дарение кметицата си асфалтира пътя към черешовата градина

Кметът на Руен беше основен опонент на кметицата Белчева и замът Тунджай Наимов
Кметът на Руен беше основен опонент на кметицата Белчева и замът Тунджай Наимов

ПловдивПрес

Община Куклен получи безплатен асфалт, дарение от Агенция „Пътна инфраструктура“, а първият обект, където беше положена настилката е пътят към черешовите градини, и то в района, където имот има и кметицата Мария Белчева.

Това коментираха вчера възмутени съветници и обикновени жители на малкото градче. Притеснен, че безплатният асфалт ще отиде само, за да обслужи квартали и села, където живеят приближени на кметицата, кметът на село Руен Здравко Куманов настоя за извънредна сесия на местния парламент. „Моля да разпределите остатъка и бъдещите нови количества по населени места“, пише Куманов в докладната си до председателя на местния парламент Пламен Гошев.

Кметицата на Куклен Мария Белчева заяви, че за нея скандалът с дарения асфалт е инсцениран, защото работела в полза на общината.
Кметицата на Куклен Мария Белчева заяви, че за нея скандалът с дарения асфалт е инсцениран, защото работела в полза на общината. СНИМКИ: ПловдивПрес
Зам.-кметът Тунджай Наимов произнесе няколко дълги речи, но накрая го спряха с предупреждение за изгонване от заседанието.

 

Куриозното е, че асфалтът е „отпадък“ от строежа на новия път Пловдив-Асеновград и дарението е жест към нас от фирмата изпълнител и от АПИ, а ние ставаме за смях, възмущава се кметът на Руен. По негово настояване на сесията днес общинският съвет избра тричленна комисия, която да определи прозрачно къде и как да бъде разпределен асфалтът. По предложение на Борислав Аргиров в нейния състав влязоха Ангел Миленчев, който е от квотата на съветниците, главният инженер на общината и техник, който разбира от пътно строителство.

Преди избора на комисия обаче заседанието се превърна в грозна караница. Зам-кметът Тунджай Наимов обяви, че и без настояването на Куманов, асфалтът ще бъде разпределен справедливо. „Няма да си го носим вкъщи“, изправи се Наимов и произнесе петминутна реч, в която обясни, че „фрезованият“ асфалт не става за стръмни улици, а само за равни участъци с твърда настилка, какъвто бил например земеделският път към черешовите градини. „Отсега да е ясно, няма да хабим асфалт по неподходящи терени“, намеси се в подкрепа на заместника си и кметицата Белчева. Тя също обясни, че безплатната настилка от „стругован“ асфалт ще отиде зян, ако се положи по стръмни улици, без твърда обработена основа и даде за пример участък от пресечка на ул. „Добри Чинтулов“, която се свлякла при първия дъжд, а била ремонтирана само преди два месеца.

Наимов обвини Здравко Куманов, че се опитва да всява скандали в общината с твърденията си, че вече е определено къде да отиде безплатния асфалт. „Не си играйте с думите“, каза Наимов. „Ще си подам оставката и ще се самоубия, ако лъжа. Вие, г-н Наимов ми обещахте, че част от асфалта е за Руен, а после научавам, че „вече пътува“ за другаде“, кипна Куманов. После изригна пак „За разлика от вас, ние селските кметове сме избрани и отговаряме пред хората, а вие сте назначен на заплата“, подчерта кметът на Руен, при което Наимов поутихна, защото председателят на общинския съвет Пламен Гошев го предупреди, че може да го изгони от заседанието.

На въпрос на ПловдивПрес защо е насочила първите количества асфалт към пътя, който води за градината й, кметицата Белчева отвърна, че това не е вярно и звучно се засмя. „Градината не е моя, а на мои близки, при това е на най-отдалеченото място от асфалтирания участък, чак до Долни Воден. Знаете ли къде е Долни Воден“, попита риторично управничката на Куклен. Освен това за асфалтирането на въпросния път имало подписка от 100 земеделски производители, които настоявали за добър подстъп към градините си. „Там има над 1000 имота, как точно решихте, че пътя, който впрочем е много добре ремонтиран вече, води към моята градина. Над 80% от кукленци имат там градини“, заяви Мария Белчева.

Общото количество асфалт, който ще бъде дарен на Община Куклен е 90 гондоли, което е около 2000 тона, обясни пред ПловдивПрес кметът на Руен Здравко Куманов, който е лобирал пред АПИ и фирмата-изпълнител за получаването на отпадъчната настилка.

 

Очаквайте продължение на скандала с безплатния асфалт в Куклен

Куклен хвърли 317 хиляди за ланския сняг

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...