Quantcast
Новини Пловдив » Култура » Пловдив 2019 » „Каменица“ ще бъде бирата на Пловдив като Европейска столица на културата
Култура Пловдив Пловдив 2019

„Каменица“ ще бъде бирата на Пловдив като Европейска столица на културата

„Каменица“ ще бъде бирата на Пловдив като Европейска столица на културата, след като фондация „Пловдив 2019“ и компанията производител обявиха, че вече са официални партньори.
Двете страни ще си партнират и с включването на модерния и единствен по рода си в страната комплекс „Пивоварница Каменица“. Комплексът включва микропивоварна за занаятчийски и ръчно приготвени бири, ресторант бирария, магазин за сувенири, посетителски център, открита сцена и парк. Идеята на комплекса е да въплъти и запази историята и традициите на „Каменица“, съчетавайки ги с актуалните за деня тенденции по естествен и приятен начин. Организациите ще си партнират за осъществяването на събития в различни сфери, с които да зарадват всички жители и гости на града. „Каменица“ АД обещава уникални бирени моменти на любителите на кехлибареното пиво, реализирани заедно с „Пловдив 2019“.

От рождението си до днес марка „Каменица“ винаги е била фактор, компания за събития и повод за събиране с приятели. Именно затова компанията, която носи името на първата бира на България, счита като свой дълг да подкрепи родния си град в провеждането на този значим проект. Ето как пътищата на „Пловдив 2019“ и „Каменица“ се преплитат съвсем естествено, за да превърнат тази инициатива от един уникален за България проект, в истински празник на културата и изкуството.

От 20 до 22 юли 2018 г. в Пловдив предстои за втора поредна година най-големият рок фестивал в България – Hills of Rock, част от програмата на „Пловдив 2019“. Като рок бирата на България „Каменица“ ще бъде на място и ще зарадва всички фенове с освежаващо студена бира и страхотни рок моменти.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...