Новини Пловдив » Случка на деня » ВМРО се преклони пред героите от Илинденско-Преображенското въстание
Случка на деня

ВМРО се преклони пред героите от Илинденско-Преображенското въстание

115 години от Илинденско-Преображенското въстание отбелязаха в Пловдив членове и симпатизанти на ВМРО. Воеводите се преклониха пред паметта на загиналите българи от Източна и Западна Тракия и Беломорска Македония. С едноминутно мълчание ръководството на градската организация отдаде почит на героите, дали живота си за освобождението и обединението на България. Пред паметника в „Кючук Париж“ бяха поднесени цветя.

„Честит празник, днес почитаме подвига на героите от ВМРО, осмелили се да предизвикат една империя заради копнежа си за свобода и единение с България! Бог да ги прости и да живеят вечно в паметта на поколенията!“ с тези думи пред паметника се преклони председателят на ВМРО в в Пловдив Борислав Инчев.

Студентската организация на партията раздаде листовки, с които напомни на пловдивчани за събитията преди 115 години. Младите войводи подариха над 1 500 картички на пловдивчани по Главната.

„Радвам се, че не сте забравили тази значима дата от нашата история. Това е един от най-големите български празници“ – това бяха думите на възрастен мъж, след като получи картичка.

 

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Съгласни ли сте с идеята на кмета Здравко Димитров да тегли до 120 млн. лева заем?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close