Quantcast
Новини Пловдив » Случка на деня » ВМРО се преклони пред героите от Илинденско-Преображенското въстание
Случка на деня

ВМРО се преклони пред героите от Илинденско-Преображенското въстание

115 години от Илинденско-Преображенското въстание отбелязаха в Пловдив членове и симпатизанти на ВМРО. Воеводите се преклониха пред паметта на загиналите българи от Източна и Западна Тракия и Беломорска Македония. С едноминутно мълчание ръководството на градската организация отдаде почит на героите, дали живота си за освобождението и обединението на България. Пред паметника в „Кючук Париж“ бяха поднесени цветя.

„Честит празник, днес почитаме подвига на героите от ВМРО, осмелили се да предизвикат една империя заради копнежа си за свобода и единение с България! Бог да ги прости и да живеят вечно в паметта на поколенията!“ с тези думи пред паметника се преклони председателят на ВМРО в в Пловдив Борислав Инчев.

Студентската организация на партията раздаде листовки, с които напомни на пловдивчани за събитията преди 115 години. Младите войводи подариха над 1 500 картички на пловдивчани по Главната.

„Радвам се, че не сте забравили тази значима дата от нашата история. Това е един от най-големите български празници“ – това бяха думите на възрастен мъж, след като получи картичка.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...