Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Гросмайстор Кирил Георгиев грабна купата на ВМРО по шах “Кан Крум”
Важно Градът Спорт

Гросмайстор Кирил Георгиев грабна купата на ВМРО по шах “Кан Крум”

200 шахматисти на възраст от 6 до 86 години взеха участие в шестия турнир по шахмат за Купата на ВМРО „Кан Крум. В турнира премериха сили четирима гросмайстори, сред които Кирил Георгиев и Петър Дренчев. Участие взе и шампионката на страната по шах Виктория Радева, трима международни майстори, момчета и момичета до 8, 10 и 12 години. Голямата част от участниците бяха от Пловдив, но имаше и такива от други краища на страната.

Победител в турнира стана гросмайстор Кирил Георгиев, който  бе награден от председателя на Пловдивската организация и кмет на район „Южен“ Борислав Инчев. Той получи купата на ВМРО-Пловдив и парична награда от 250 лв. Класиралите се на второ и трето място получиха съответно 200 и 150 лв. Премии имаше за всички до 10-о място.

Бяха връчени и седем специални награди от по 50 лв. Секретарят на ВМРО-Пловдив Камен Шишманов и Димчо Петров, зам.-кмет на район „Южен“ и член на ръководството на партията, също наградиха призьорите и участниците в турнира.

Турнира се превърна в истински празник за шахматната игра. Радвам се, че имаше толкова голям интерес. Сигурен съм, че догодина ще има още повече желаещи. Благодаря на всички участници за спортсментската игра“, каза Борислав Инчев при закриването на турнира.

Още по темата

Гросмайстор Кирил Георгиев пред Plovdiv-Press: Шахматът е като карането на кола

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...