Новини Пловдив Прес » Важно » ВМЗ плаща 420 000 лв. на близките на загинал след падане в алкална вана работник
Важно Регион Съд и Прокуратура

ВМЗ плаща 420 000 лв. на близките на загинал след падане в алкална вана работник

Ваня ДРАГАНОВА

ВМЗ ще трябва да плати близо 420 000 лв. на близките на работника, който на  14 декември 2015 г. падна в алкална вана и впоследствие почина от тежките изгаряния. Точна сума, с която оръжейницата ще трябва да обезщетети съпругата, трите деца и майката на загиналия, е 418 720 лв. Решението за това е на Районния съд в Карлово и подлежи на обжалване пред Окръжния в Пловдив.

Инцидентът става към 13 часа на цитираната дата при ремонт на ваната. Ангел Манолов работел като галванизатор във ВМЗ. Повредата на ваната била констатирана още сутринта и след края на смяната работникът започнал да я подготвя за ремонт. Преки очевидци на случилото се няма, но в хода на разследването било установено, че в един момент той се подхлъзнал и паднал. Получил 65% изгаряния и въпреки оказаната му медицинска помощ починал.

Работникът бил застрахован и след като инцидентът бил признат за трудова злополука, на близките му били изплатени по 14 000 лв. обезщетения. Те обаче завели дело и срещу ВМЗ. В хода му от оръжейното предприятие се опитали да докажат, че работникът също има вина за станалото, защото бил употребил алкохол, а не бил и със задължителното работно облекло. Данни, че Манолов е пил в деня на падането, обаче няма, а експертизите са доказали, че дори и да бил оборудван със задължителните предпазни средства, галванизаторът пак е щял да получи тежки изгаряния. Така съдът се произнася в полза на роднините на роднините на загиналия работник.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!