Новини от Пловдив » Медии » Пеевски поиска бТВ да се „прочисти“ от водещия Светослав Иванов
Медии Мнения

Пеевски поиска бТВ да се „прочисти“ от водещия Светослав Иванов

Водещият на 120 минути Светослав Иванов
Водещият на 120 минути Светослав Иванов

Вестниците „Телеграф“ и „Монитор“, които са собственост на депутата от ДПС Делян Пеевски и той „обнародва“ там свои законодателни инициативи и политически позиции, призоваха бТВ да бъде „прочистена от „журналисти“ като Светослав Иванов“.

Повод за атаката е интервюто на водещия в неделя с ръководителя на „Ню Бояна филмс“ Ярив Лернер. Лернер управлява групата на „Ню имидж България“, която притежава филмовия център в Бояна. В края на април бе съобщено, че компанията е сключила предварителен договор за покупката на 50% от вестникарския бизнес на Делян Пеевски. Съобщението бе изненадващо, защото американската компания няма никакъв опит в медийния бизнес, а и няма да може да контролира еднолично групата. В момента сделката се проверява от Комисията за защита на конкуренцията.

В предаването „120 минути“ Светослав Иванов попита Лернер дали се притеснява от това, че „някои от тези издания са натоварени с доста негативи през годините, подозирани са в доста политически зависимости, в това, че са служели за средство за саморазправа с много неудобни и политически, и икономически опоненти“. Към този въпрос Иванов допълни, че „това е нещо, което е констатирано от големи международни организации, а пък и от българското общество“.

На този въпрос Ярив Лернер отговори с „Да“, т.е. че се притеснява. Той съобщи, че сделката „няма да бъде финализирана скоро“. Още в понеделник вечерта „Монитор“ нападна Светослав Иванов в познатия си стил: „Тв ехото на олигархията с акция по опорки срещу Пеевски“. Същата публикация е пусната в агенция „Блиц“, която, според официалните регистри няма нищо общо с Пеевски. Във вторник флагманът на Пеевски „Телеграф“ тиражира същата опорка срещу Светослав Иванов, на която посвети цялата си втора страница.

„И тъй като от месеци именно медиите от кръга „Капитал“ тиражират слуха, че бТВ ще бъде продадена, то ако това е вярно, добре е същата телевизия най-после да бъде прочистена от „журналисти“ като Светослав Иванов, използващи националния ефир за осъществяването на елементарни манипулации, в услуга на менторите му“, призовават официалните и „присъдружни“ медии на Пеевски в неподписани статии. Както всички неудобни на Пеевски, и Иванов е „уличен“ в това, че бил свързан с Цветан Василев, Иво Прокопиев, Сашо Дончев, Сорос и всички, за които в медиите на Пеевски са се сетили. Доказателства няма.

Светослав Иванов не за пръв път е мишена на Пеевски. На 14 януари излиза статия с почти същото заглавие: „ТВ ехо на олигархията защити цензорите в ефир“. Тогава поводът бе издаването на „Бялата книга за свободата на медиите“, която Иванов представи в предаването си. В книгата става дума за Делян Пеевски, а ответната атака на медиите му беше с почти същите думи като сегашната, припомня mediapool.bg.

„Банален кафяв коктейл с дъх на гнило“ В своя профил във Фейсбук Светослав Иванов нарече новата статия в медиите на Пеевски „банален кафяв коктейл с дъх на гнило“.

„Петият сезон на „120 минути“ беше приключение, изпълнено с незабравими срещи и много емоции. Благодаря Ви за доверието и взаимните симпатии. На изпроводяк, преди отпуската, получавам поредния банален кафяв коктейл с дъх на гнило. Причината – в неделя ми гостува шефът на „Ню Бояна“ Ярив Лернер, с когото разговаряхме за киното като индустрия. Логично, бях любопитен да науча повече за неговите мотиви да купи част от вестниците на депутата от ДПС Делян Пеевски. Защо му е на един филмов продуцент да си партнира с издател на вестници, който е и депутат? Какво очаква да му донесе това? Какво е мнението му за имиджа на тези издания, които от години се използват за саморазправа, според големи журналистически организации?“, пише Иванов. Той напомня, че един ден след излъчването на интервюто, „излизат отново обичайните калящи публикации, които често съпътстваха целия ни сезон“.

„От същите хора. Със същите думи. По същите причини. Ще им повторя отново – когато един журналист си върши работата и го калят, той обикновено се къпе. До следващото цапане. И до следващото измиване. И прочее – калташки ми ти работи, толкова характерни за българската реалност в момента. Пожелавам Ви да не правите компромиси с Вашата лична хигиена и почтеността си. Вярвам в свободния избор на хората. И в техния интелект и критичност. Вярвам във Вас! Хубаво лято! Хранете се правилно“, допълва журналистът.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...