Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Агро » Хвърлят 480 души в битката с африканската чума по свинете
Агро България

Хвърлят 480 души в битката с африканската чума по свинете

Мерките за недопускане на африканската чума по свинете на територията на България бяха обсъдени на оперативно заседание в Шабла, с участието на министъра на земеделието и храните Румен Порожанов. 11 километра от предпазната ограда на сухопътната ни граница с Румъния са вече са готови, в изграждането й участие вземат и шестте Държавни горски предприятия
Около 480 човека подпомагат дейностите във връзка с риска от африканската чума по свинете. Осигурени са и денонощни обходи по сухопътната граница с Румъния, заяви земеделският министър Румен Порожанов.
„Хубавото е, че в момента дивата свиня не е склонна да прави много набези. Основно популация на движение се очаква след приключването на реколтите“.
Оградата ще бъде подсилена и с режеща тел. Областните дирекции по безопасност на храните идентифицират частните стопани на прасета, като целта е в 10-километровата зона около индустриалните комплекси собствениците да бъдат убедени да усвоят възможно най-бързо животните си, допълни министър Порожанов.
„Основният проблем в Румъния, това са именно домашните животни. Една единствена индустриална ферма с малко над 40 хиляди животни е имало, която е засегната“.
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...