Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Взехме девет медала на олимпиадата по лингвистика, Грета от Руската с грамота
Важно Образование

Взехме девет медала на олимпиадата по лингвистика, Грета от Руската с грамота

Грета Христозова
Грета Христозова

Девет медала – два златни, пет сребърни и два бронзови, завоюваха български ученици на XVI Международна олимпиада по лингвистика, която се проведе в чешката столица Прага. В индивидуалното състезание страната ни зае второ място с точка по-малко от първенците.

Със злато се окичиха Виктор Балтин от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ в Бургас и Здравко Иванов от СМГ. Двамата станаха четвърти и пети в генералното класиране. Сребърен медал спечели Елена Кескинова от СМГ, а Цветелина Стефанова от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ в Русе и Георги Йотов от 164 Испанска гимназия в София взеха бронзови.

Други две български ученички – Грета Христозова от ЕГ „Иван Вазов“ и Асел Исмолдаева от МГ „Д-р Петър Берон“ във Варна, получиха почетни грамоти.

В отборното състезание българският състав грабна още четири сребърни медала. Елена Кескинова спечели награда за най-добро решение на две задачи, което се случва изключително рядко. „Въпреки че това не е част от официалното класиране, е голямо постижение за страната“, коментираха ръководителите на отбора Александър Велинов, Любомир Златков и Динко Раднев.

От МОН съобщават, че днес в 14,50 ч. учениците ни ще се завърнат в България с полет от Прага, като самолетът ще кацне на Терминал 2 на летище София.

Още по темата

Грета от Руската – пловдивският гений по математика

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...