Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Президентът на Венецуела преживя атентат с дронове
Свят

Президентът на Венецуела преживя атентат с дронове

Снимка: Ройтерс

Президентът на Венецуела Николас Мадуро оцеля при опит за атентат с дронове, натоварени с експлозиви, обявиха властите в Каракас.

Това се случи по време на предаване по телевизията негова реч пред над 17 000 военни в центъра на столицата на Венецуела, която беше прекъсната. На последните кадри се виждат войници, които нарушават редиците и бягат.

Правителството съобщи, че президентът е невредим, но седем военни са ранени. Пострадалите са кадети от националната гвардия. Инцидентът се случи на церемонията по повод 81-ата годишнина от създаването на гвардията.

По време на речта си Мадуро заяви, че „часът на икономическото възстановяване е настъпил“. Секунди по-късно той и съпругата му погледнаха нагоре, видимо стреснати. След това камерата показа как строените войници се разпръсват и побягват, преди сигналът да бъде прекъснат.

Експлозиите по време на военен парад в Каракас бяха опит на САЩ и съюзниците им в региона да отстранят венецуелския президент Николас Мадуро, заяви боливийският му колега Ево Моралес, цитиран от bTV.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...