майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » България » „Арестуваха“ цигари за 800 бона, маскирани в дъски (СНИМКИ)
България Крими Полиция Съд и Прокуратура

„Арестуваха“ цигари за 800 бона, маскирани в дъски (СНИМКИ)

Цигарите са скрити в дъските. КАДРИ: Агенция Митници
Цигарите са скрити в дъските. КАДРИ: Агенция Митници

Контрабандни цигари на стойност 834 840 лева са задържани при акция на Митниците и прокуратурата в Бургаското пристанище. Подробности по случая съобщиха на съвместен брифинг зам.-шефът на митниците Юлиан Мирков и Апелативни прокрокурори от Бургас.

Цигарите – общо 111 312 броя кутии, с беларуски бандерол, марка „NZ“ били умело прикрити в шлифовани дъски от иглолистен материал.

Стоката била натоварена в контейнер на кораб, плаващ под иберийски флаг. Зам.-шефът на „Митниците“ Мирков разкри, че контрабандната стока е била много добре укрита, като във всяка дървена дъска имало микропрорези, в които били мушнати по 48 кутии цигари.

Укритието е имало и капак, но при рентгенов преглед на товара е била установена различна плътност на някои от палетите в проверявания контейнер.

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев съобщи,  че корабът с контрабандните цигари, плаващ под либерийски флаг, е пристигнал в Бургас от Русия на 1 август.

След рентгеновия преглед на 7 август и изчакване на подаване на митническа декларация, на 9 август се е пристъпило към физическа проверка на въпросния контейнер. Разследващи разкриха още, че контейнерът, в който са били открити беларуските цигари, по документи е превозвал шлифован дървен материал, а получателят му е българско търговско дружество.

Според зам.-апелативния прокурор Григорова са събрани достатъчно доказателства за извършена квалифицирана митническа контрабанда в големи размери, за което законът предвижда от 3 до 10 години и глоба от 10 хиляди до 100 хиляди лева. На този етап обаче няма задържани.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...