Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Регион » Карлово » Кметът на Карлово пред Plovdiv-press: Ще се бием да запазим АГ-то в града
Важно Здраве Карлово Мнения Регион

Кметът на Карлово пред Plovdiv-press: Ще се бием да запазим АГ-то в града

Д-р Емил Кабаиванов
Д-р Емил Кабаиванов
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

ПловдивПрес

Ще водим битка с всички сили, позволени от закона, за да запазим АГ-отделението в болницата в Карлово. Ние ще съдим до дупка Здравната каса в Пловдив затова безобразно положение, до което доведе не само това отделение, но и цялата общинска болница. Това заяви пред ПловдивПрес кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов по повод подготвяните протести на карловци срещу закриването на родилното в града. Хората излизат в понеделник от 10,30 часа в двора на болницата, а в последствие заплашват за блокират и подбалканския път.

С този протест ние даваме сигнал, че липсва политика на държавата към общинското здравеопазване, гърмят периодично болници и то все общински. Това не е случайно, така е заложена формулата за финансиране, заяви д-р Кабаиванов.

„Призоваваме карловци да изразят своята гражданска ангажираност и заедно да защитим правото в града на Левски да продължават да се раждат достойни българи“, апелират към обществеността от общинската власт в Карлово.

Протестът на жителите на града е провокиран от решението на пловдивската Здравна каса да спре финансирането по клиничните пътеки на АГ отделението в болницата. В него работи един анестезиолог на пълен щат, а според изискванията на НЗОК трябва да има поне двама. За да изпълнят критериите за сключване на договори по клинични пътеки, в родилното отделение на болницата, която е общинска, на 4 часа работят още няколко анестезиолога, които пътуват от Казанлък.

Според Здравната каса в Пловдив обаче, това не отговарая на нормативната база.

Решението за закриване на АГ отделението е обжалвано от Община Карлово. От местната управа считат, че то е незаконно и зад него прозират интереси на големи частни болници в Пловдив.

Очаква се по казуса да се произнесе Административният съд в Пловдив.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...