майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Култура » Пловдив 2019 » Кметът Тотев на разузнаване в Леуварден – Европейската културна столица 2018
Култура Пловдив Пловдив 2019

Кметът Тотев на разузнаване в Леуварден – Европейската културна столица 2018

Иван Тотев на разузнаване в Леуварден
Иван Тотев на разузнаване в Леуварден

ПловдивПрес

Кметът Иван Тотев не си губи времето през лятната ваканция, а го използва да черпи опит от настоящата Европейска столица на културата – Леуварден. Това се вижда от фотоси на градоначалника в страницата му във ФБ. Иван Тотев и съпругата му Деница обикалят из местните забележителности и се снимат обилно. Кметът си е купил и местна преса, за да провери как медиите отразяват събитията в годишния календар на културната програма.

Иван и Деница удариха по едно в Hard Rock Cafe Amsterdam и се снимаха.

Настоящата столица на културата на Европа Леуварден се намира в Северна Холандия, провинция Фризия. Града има население от около 122 000 жители.

Районът е обитаван непрекъснато от 10-и век. Известен като Leeuwarden в началото на 9-и век и е получил градски привилегии през 1435. Той е основният икономически център на Friesland (Фризия), разположен в зелена и богата на вода среда.

Leeuwarden е бивша кралска резиденция и има исторически градски център, много исторически значими сгради и голям търговски център с площади и ресторанти.

Леуварден е известен и със Състезанието по кънки на единайсетте града, в което участват около 15 хил. бегачи. Финалът на това голямо надбягване по кънки е точно в този град през зимата. Кънкьорите преминават 200 км за 48 часа.

Освен в Леуварден, кметът кръстосва и из други кътчета на Ниската земя, но с най-голяма гордост се е снимал пред Hard Rock Cafe Amsterdam

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...