Quantcast
Новини Пловдив » Крими » Автошколи въртят пари на ръка, крият обороти от НАП
Крими Пловдив

Автошколи въртят пари на ръка, крият обороти от НАП

Център за обучение на шофьори, към който има две автошколи, беше затворен след съвместна проверка на Икономическа полиция – София,  ОДМВР – Пловдив, служители на  „Автомобилна администрация“ и на НАП – Пловдив. Инспекциите са направени в три центъра за обучение на водачи на МПС, стопанисвани от две юридически лица в Пловдив.

Причината за затварянето на един от центровете е констатацията, че паричните преводи от курсистите към учебния център се извършват предимно на ръка, като им се издават квитанции от друга автошкола. Центърът няма да работи до отстраняване на пропуските.

При проверка на дружеството във втория обект са установени несъответствия в касовата наличност, големи разминавания в реализираните обороти и декларираното пред НАП в месечните счетоводни декларации и годишните данъчни декларации. Констатирани са и други нередности по линия на „Автомобилна администрация“, за които предстои налагане на актове.

Работата по случая продължава. В рамките на действията ще се  изясняват всички обстоятелства, свързани с отчетността на проверяваните обекти.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...