Quantcast
Новини Пловдив » Общество » 1244 пловдивчани не са платили таксата за домашния любимец
Общество Пловдив

1244 пловдивчани не са платили таксата за домашния любимец

Обобщена справка от общинския електронен регистър на домашните кучета, показва, че от началото на 2018 г. до момента броят на новорегистрираните любимци в Пловдив е 554. От тях 461 попадат в някоя от категориите, освободени от заплащане на „такса куче“, а останалите 93 са внесли в общинския бюджет 2380 лв.

Над 44 000 лв. като „такса куче“ са внесли в хазната и 1470 собственици на домашни кучета, декларирани/регистрирани в общината в предходни години. Справката обаче показва, че други 1244 притежатели на домашни кучета все още не са заплатили в съответната районна администрация дължимите 30 лв. годишна такса за своя любимец.

От дирекция „Екология и управление на отпадъците“ припомнят, че средствата, събрани от „такса куче“, се влагат обратно в дейности по реализиране на мероприятия за овладяване популацията на уличните кучета, както и за провеждане на редица кампании в полза на домашните животни.

Важно е да се знае, че една от категориите кучета, чиито собственици са освободени от заплащане на такса, са кастрираните, а декларирането на домашното куче е задължително.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...