Новини от Пловдив » Важно » Д-р Енчев приютява бездомния Сакскобургготски
Важно Суматоха

Д-р Енчев приютява бездомния Сакскобургготски

Симеон Сакскобугготски и д-р Невен Енчев

Пловдивският предприемач доц. д-р Невен Енчев предоставя на Симеон Сакскобургготски за пожизнено ползване вила в луксозния новостроящ се комплекс „Голденбург“ край Белащица. Той взе това решение, след като Софийският градски съд постанови, че дворецът „Врана“ е собственост на държавата. Сакскобургготски ще може да ползва вилата още от тази есен, тъй като в момента сградата е изградена до втора плоча, уточняват пиарите на д-р Енчев.

Пловдивският предприемач поддържа близки отношения с царя отдавна – имат поредица от съвместни изяви – редовно участват в церемониите, с които у нас всяка пролет се отбелязват годишнините от Спасяването на българските евреи, за което огромен принос имат цар Борис Трети, патриарх Кирил, народни представители и интелектуалци от онова време.

През май т. г. Симеон Сакскобургготски и доц. д-р Невен Енчев откриха заедно във фоайето на областната администрация изложба „Страната на спасените евреи“. На събитието царят бе придружен от съпругата си Маргарита и сестра си Мария-Луиза, а пловдивският предприемач – от съпругата си д-р Ваня Александрова и дъщеря им Евгения.

„За мен и семейството ми ще бъде огромна чест Симеон Втори и царското семейство да приемат вилата и да бъдат наши съседи“, заяви доц. Енчев от Германия, където живее от началото на годината и в момента реновира двореца си, който ще превърне в лечебно заведение с хоспис.

По казуса с т. нар. царски имоти ПловдивПрес припомня, че когато се завърна в България през 2001 г., Сакскобугготски се регистрира адресно в къщата си в Баня. Логично е да се допусне, че е знаел, че това е от малкото имоти, които несъмнено принадлежат на царската фамилия. 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...