Новини от Пловдив » България » България » Пътен инцидент с бащата на президента, Цацаров разпореди проверка
България Инциденти

Пътен инцидент с бащата на президента, Цацаров разпореди проверка

КАДЪР: Breaking.bg

Инцидент с колата на бащата на президента е станал миналия петък, съобщава Breaking.bg. Автомобилът на Георги Радев участва в катастрофа с триколка на мъж с увреждания на кръгово кръстовище в Харманли.

Мъжът е откаран в болница. От полицията в Харманли уточниха, че в момента тече вътрешна проверка.

За пътния инцидент, в който е участвал бащата на президента Румен Радев, не е докладвана каквато и да е информация в прокуратурата в Харманли, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Тя добави, че главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил на Окръжна прокуратура-Хасково незабавна проверка по случая.

От щаба на държавния глава, заявиха, че институцията не e упражнявалa натиск над МВР и нарекоха твърденията „спекулации“. Що се отнася до самия инцидент, от пресцентъра на „Дондуков“ 2 нито потвърдиха, нито отрекоха новината.

По-рано от публикации в медиите стана ясно, че бащата на държавния глава е участвал в катастрофа с триколка на мъж с увреждания на кръгово кръстовище в Харманли. Пострадалият е откаран в болница.

Румяна Арнаудова допълни, че проверката по случая ще се извърши от прокурор от Окръжната прокуратура в Хасково и ще бъде в две направления.

„От една страна ще се установи дали е на лице престъпление по транспорта, дали в резултат от нарушаване на правила за движение по пътищата е причинено пътнотранспортно произшествие, при което е причинена средна или тежка телесна повреда, защото само в тези случаи е на лице престъпление от общ характер“, уточни тя пред „Фокус“.

Тя обясни, че пострадалият ще бъде незабавно прегледан, за да се установи вида и характера на телесната повреда.

„Второ направление ще има тази проверка, която ще се осъществява от прокурор, и тя ще бъде дали е на лице извършено престъпление по служба от служители на МВР. Ще се определи това до колко и при какви обстоятелства са изпълнили служебните си задължения по констатиране на пътнотранспортно произшествие, установяване на определена вина и спазване на законовите изисквания за санкциониране на виновен водач“, обясни Аранаудова.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...