Quantcast
Новини Пловдив » Портфейл » Проблем с мрежата на Vodafone изнерви хиляди абонати на А1
Портфейл Свят

Проблем с мрежата на Vodafone изнерви хиляди абонати на А1

Българските клиенти на А1 изпитват затрудненията в работата на мобилните услуги в роуминг, признаха от телекома след запитвания от хиляди потребители.

От А1 съобщиха, че причината е в технически проблеми с мрежата на Vodafone, а затрудненията започнали вчера следобед.

„Затрудненията не са свързани с мрежата на А1 България, но поради факта, че Vodafone е основен роуминг партньор на A1 Group, проблемите засегнаха голяма част от клиенти на А1 България в роуминг. Работата по възстановяване на услугите започна веднага и вече всички клиенти на А1 България, които се намират в Гърция могат да ползват роуминг нормално“, пише в преслиста на телекома.

Техническите затруднения са засегнали най-много българи в Гърция, която е популярна дестинация за прекарване на летните отпуски. Затова техническите екипи на А1 са съдействали на Vodafon за пускане на роуминг услугите първо в тази държава.

„В Гърция мрежата на Vodafone вече работи нормално и клиентите на А1 могат да се свържат към нея, като е препоръчително да рестартират своето устройство. В случай, че се намират в друга държава, трябва да изберат мрежа, различна от тази на Vodafone, за да ползват роуминг услуги. Работата по пълното възстановяване на роуминг услугите продължава и А1 и неговите партньори се надяват в най-кратък срок те да заработят нормално“, съобщават от А1.

Клиентите на А1 могат да следят официалния сайт на компанията, където телекомът регулярно публикува информация за създалата се ситуация. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...