Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Подготвят еднопосочно движение по бул. „Копривщица“
Градът Пловдив Транспорт

Подготвят еднопосочно движение по бул. „Копривщица“

Еднопосочно движение предстои да се въведе по бул. „Копривщица“ в участъка между булевардите „Пещерско шосе“ и „Шести септември“. Решението бе взето в края на миналата седмица от експертния съвет към общинската комисия по безопасност на движението в изпълнение на генералния план за организация на движението. Това съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Борислав Кръстев.

Поставянето на пътните знаци вече започна, ще бъде положена и маркировка. Когато целият участък бъде изпълнен, еднопосочността ще бъде въведена. Очаква се това да стане до края на септември. Според инж. Кръстев новата организация ще допринесе за по-голямата сигурност при пресичането на невралгичните кръстовища по бул. „Копривщица“ от всички участници в движението.

Предстои промяна в маршрута на автобусите от масовия градски транспорт и съответното изместване на две спирки: №313 – бул. „Копривщица“, ул. „Чернишевски“ /изток/, и №439 – храм „Свети Николай“, бул. „Копривщица“ /изток/. През първата спирка минават автобусни линии №10 /в посока към кв. „Христо Смирненски“/, №15 /в посока към кв. „Прослав“ и №37 /в посока към ЕАЗ в район „Южен“/, а през втората – №37 /в посока към ЕАЗ/. Експертният съвет одобри новите места на спирките, като за удобство на пътниците те са разположени максимално близо до досегашните.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...