Левицата 14
Новини от Пловдив » Важно » Гергов от Копривките: Само БСП може да спре безобразията в държавата
Важно Политика

Гергов от Копривките: Само БСП може да спре безобразията в държавата

„БСП да стане обединител на всички политически сили в лявото пространство и реален изразител на интереси на хората!”. Затова настоя лидерът на социалистите в Пловдив област Георги Гергов от трибуната на традиционния деветосептемврийски събор в местността Копривките. Над 5 000 членове и симпатизанти, участници в мероприятието, аплодираха думите му.

„Само заедно имаме шанс да победим”, изтъкна още той и призова да се сложи край на вътрешното разделение. Гергов не скри, че в БСП има противоречия, които не водят до покачване на доверието в партията. „Безобразията в държавата могат да бъдат спрени единствено от партията на народа, каквато е БСП”, посочи Гергов. Той подчерта, че структурата на социалистите в Пловдив област продължава да бъде все така сплотена и мобилизирана, а подмладяването в ръководните позиции е факт.

„Ние сме организацията, която изнася кампании и печели избори”, припомни Гергов и заяви, че всеки един социалист от Кърнаре до Лъки и от Първомай до Кричим заслужава уважението на националното ръководство. „Нашата партия е такава, че не може да бъде управлявана еднолично. Тя не може да бъде мачкана или узурпирана”, акцентира Гергов, имайки предвид колективният механизъм за вземане на решения в социалистическата партия.

Към хилядите участници в събора се обърна и председателят на ГС на БСП – Пловдив Красимир Трифонов. Той изтъкна, че паметта на хилядите загинали в антифашистката съпротива няма бъде забравена. Отговорността към миналото и бъдещето изисква смяна на сегашното управление, каза Трифонов и поиска оставката на кабинета.

Най-младият депутат в 44. НС Теодора Халачева на свой ред също настоя да се сложи край на порочния управленски модел, който прогонва младите от България. Тя апелира към своите връстници да се запознаят с визията за България на БСП, защото по думите й в документа ще намерят надежда. Народният представител Георги Търновалийски разби митовете на управляващите за икономически растеж и стабилност. Той формулира и алтернативните политически послания: „Икономика с активна роля на държавата и високоефективна индустрия! Образованието и здравеопазването не са търговска дейност!”.

Председателят на НС на БСП Корнелия Нинова изпрати поздравителен адрес до организаторите и участниците в днешното събитие. Празничният събор уважиха депутатът Красимир Янков, председателят на БАС  Симеон Игнатов, председателят на Движението на ветераните в БСП  Динко Желев. Специални поздрави изпрати и евродепутатът Георги Пирински. Общински председатели, кметове и съветници на левицата, заедно с народните представители доц. Георги Йорданов, Димитър Георгиев и Манол Генов положиха цветя и венци на паметника на загиналите антифашисти.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...