Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Направиха символична първа копка на Втория гребен канал
Пловдив Спорт

Направиха символична първа копка на Втория гребен канал

Символичната първа копка на дублиращия гребен канал.

Символична първа копка на дублиращия гребен канал направиха днес кметът на Пловдив Иван Тотев, президентът на FISA Жан-Кристоф Ролан, министърът на спорта Красен Кралев, председателят на организационния комитет на световното първенство по гребане за мъже и жени Иван Попов и президентът на Българската федерацията по гребане – Свилен Нейков. Копката е символична, защото процедурата по избор на изпълнител дори не е стартирала.

В присъствието на президента на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, на заместник-кмета „Спорт, младежки дейности и социална политика“ Георги Титюков, кмета на район „Западен“ Димитър Колев, спортисти и официални гости беше даден стартът на един от най-дългоочакваните и важни проекти, касаещ бъдещото развитие на водните спортове и провеждането на държавни и международни първенства по гребане и кану-каяк в Пловдив.

„Сигурен съм, че днес поставихме началото на един успешен проект, който е дългоочакван и който ще допринесе за още по-добрия имидж на града ни, тъй като той вече се доказа като световен център на водните спортове“, заяви кметът Иван Тотев.

Лично от Томас Бах кметът получи символа на Международния олимпийски комитет – петте олимпийски кръга. По стара българска традиция президентът на МОК беше посрещнат с хляб и сол.

„Поздравления за великия спортен град Пловдив, роден град на толкова шампиони. Голяма благодарност и за разпространяването на олимпийските ценности“, написа Томас Бах в почетната книга на Община Пловдив. Той разговаря и много от спортистите и лично проследи гонките.

От името на Община Пловдив заместник-кметът Георги Титюков награди гребците – спечелили първо, второ и трето място сред параолимпийците.

Световното първенство по гребане за мъже и жени, което се провежда до 16 септември в Пловдив се радва на завиден интерес и оспорвана борба.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...