Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Регион » Стамболийски » Мараджиев: ГЕРБ ще има 9 кметски места в Пловдив-област
Важно Политика Регион Стамболийски

Мараджиев: ГЕРБ ще има 9 кметски места в Пловдив-област

Георги Мараджиев
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Галина ГЕОРГИЕВА

Високи цели, още по-добри резултати на европейските и местните избори и 9 кметски места от ГЕРБ в Пловдив -област. С тази амбиция поема областната структура на партията новият областен координатор Георги Мараджиев. Кметът на Стамболийски застава начело на ГЕРБ , след като досегашният председател зам.-кметът Розалин Петков се оттегли от поста.

На специална пресконференция днес беше представено новото ръководство на партията.
Георги Мараджиев е кмет на Стамболийски от 2015 година. „За тези три години постигнахме едни от най-добрите резултати не само в Пловдив област, но и в цялата страна. Получихме два приза – за

най-бързо развиваща се община и за най-добър кмет на 2017 година.

Имам самочувствието, че за тези три години съм успял да постигна много неща като кмет и това ще ми помогне като областен координатор на ГЕРБ. Познавам структурите на ГЕРБ в Пловдив-област, знам как работят кметовете, народните представители и затова си поставям високи цели“, каза Георги Мараджиев. На въпрос на ПловдивПрес какво ще направи, за да увеличи разликата между ГЕРБ и БСП от последните парламентарни избори миналата година, която е под 2%, новият областен лидер заяви:

„ГЕРБ на изборите миналата година е първа политическа сила в Пловдив-област. Правителството с нашия лидер Бойко Борисов допринася самите ние да направим така, че на едни следващи избори разликата в областта да не е 2000 гласа, а много повече. Когато едни хора казват, че ще слязат едва ли не от Балкана да посещават населените места, искам да припомня,че ГЕРБ от години е при хората и нашите депутати непрекъснато обикалят областта. За европейските избори ще положим усилия, за да постигнем същия резултат, който постигнахме през 2014-а. Розалин Петков остави добре организирана структура, печеливша. През последните години ГЕРБ в Пловдив област е водеща политическа сила. Трябва да се похвалим , че имаме и добре структурирани младежки организации. Местните избори са много важни, защото местната власт е двигателят на всички процеси и промени в страната.

Когато си поставям за цел не 5 кметски места в областта, а 9, не хвърлям бомба в пространството.

Отдавна ползвам една елка за смятане, на която няма бутон „делене“ и няма бутон „изваждане“. Има само „по“ и „плюс“. Такива елки ще раздам на всички общински структури. В елките на ГЕРБ за следващите избори няма да има бутон изваждане и делене. Убеден съм във високия резултат, който ще постигнем“.

Той изброи и резултатите на ГЕРБ в Пловдив -област, докато Розалин Петков е ръководил структурата . През 2014 година на евроизборите 29 436 души са гласували за ГЕРБ. На местните избори през 2015 година 38 000 души гласуват за общински съветници и 49 394 души – за кметове . На парламентарния вот през 2017-а ГЕРБ подкрепят 49 777 души.

Попитан от ПловдивПрес дали отчита слаби места в начина, по който е ръководена структурата на ГЕРБ в областта и какво ще промени, Георги Мараджиев коментира, че не търси слабостите, а целта му е да отвори партията към периферията, за да влязат нови хора, с нови идеи и виждания .

„Всички ние на тази маса и хората, които отговаряме за работата на ГЕРБ, не сме бушони.

Знаете ли разликата между бушон и автоматичен предпазител? Бушонът гори, една жичка се прекъсва и няма ток. Автоматичният предпазител пада и може да се вдигне сам. Ние не сме бушони, които горят. Всички тези хора са врели и кипели, падали и ставали през годините. Спокоен съм като областен координатор, че няма да загубим изборите, а ще спечелим много по-високи резултати“, увери той.

Розалин Петков обясни, че се оттегля от поста, защото има много работа като зам.-кмет покрай големите инфраструктурни обекти в Пловдив и посочи специално Водния цикъл, който е на стойност 96 млн.лв.
„Избори се печелят с много труд. Вече не може да се носим на гребена на вълната и трябва много работа. Аз няма да мога да обикалям структурите в областта и затова преценихме с Изпълнителната комисия на ГЕРБ, че е по-добре да се оттегля“, мотивира се Розалин Петков.

Павел Гуджеров е новият административно-организационен секретар на ГЕРБ в областта.

Кметът на Раковски подчерта, че Розалин Петков е сформирал добър екип, като областен координатор. „Винаги е съдействал и помагал на структурите. Надявам се да продължим да работим така добре. Има нужда да наблегнем повече на младежката структура на ГЕРБ, за да подготвим добри политици и кадри във всяка област, посочи той.

Депутатите от Пловдив-област Младен Шишков, Запрян Янков и д-р Христо Грудев благодариха на досегашния областен координатор и пожелаха на Мараджиев здраве, дебели нерви и успехи. „Имате пълна подкрепа и съдействие от нас. Областната организация има капацитет и възможности за по-добри резултати на следващите резултати“, каза д-р Христо Грудев.

„Мараджиев се е доказал в бизнеса и като кмет на Стамболийски, има всички предпоставки да е успешен областен координатор“,

увери и кметът на Родопи Пламен Спасов.

„5000 души са членовете на ГЕРБ в областта. Когато Розалин Петков пое организацията, бяхме под 4000 души. От 2014 до 2017 година симпатизантите на ГЕРБ са се увеличили с близо 900 души. За нас е важно, че хората ни подкрепят и следват нашите идеи, каза зам.-областният управител Евелина Апостолова.

На пресконференцията стана ясно, че в Сопот местният ръководител се отказал по семейни причини и сега председател е Елка Еленова. В Перущица новият председател се казва Мария Вълканова, а причината за рокадата е, че ГЕРБ там се класира на трето място. „В Карлово на този етап сме доволни от структурата ни, там сме в коалиция със СДС, но загубихме Хисаря и не можахме да си върнем Асеновград. Надявам се с д-р Христо Грудев да си го върнем, коментира Розалин Петков.

 

Още

Кметът на Стамболийски е новият областен лидер на ГЕРБ
Кметът Мараджиев: Ще вкараме двореца „Кричим“ в 100-те национални туристически обекта

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...