Новини от Пловдив » Важно » (ВИДЕО)Бащата на Ангел пред Plovdiv-press: Внуците на Кирил Рашков са виновни за смъртта на сина ми!
Важно Интервю Мнения

(ВИДЕО)Бащата на Ангел пред Plovdiv-press: Внуците на Кирил Рашков са виновни за смъртта на сина ми!

Атанас всеки ден се отбива при паметника на сина си Ангел и на приятеля му Павел.
Атанас всеки ден се отбива при паметника на сина си Ангел и на приятеля му Павел.

Внуците на Кирил Рашков са виновни за убийството на Ангел, сигурен съм. Това заяви в интервю пред ПловдивПрес Атанас Петров, баща на 19-годишния младеж, загинал през септември 2011 година при безредиците в пловдивското село Катуница.

Според Атанас осъденият Симеон Йосифов не е карал буса при фаталното спречкване на 23 септември. Йосифов почина тази зима в затвора, докато излежаваше 15-годишната си присъда за убийството на Ангел Петров

„За мен в буса бяха внуците на Рашкови. Това е истината, която потулиха“, категоричен е Атанас Петров.

„Времето не отмива болката, седем години я караме ден да мине, друг да дойде. Дядо ми казваше, че е нормално син да изпраща баща си, но баща да изпрати син е страшно“, сподели Атанас Петров. От размириците насам той живее в постоянен стрес, сякаш Рашкови са жертвата. „Стане ли нещо около имотите на Кирил Рашков, полицията веднага ме привиква. Това е постоянен тормоз, ходя, давам обяснения непрекъснато. Някой им надраскал стената, пак аз съм виновен“, вдига рамене бащата на Ангел.

Утре се навършват 7 години от фаталната вечер, при която бус, натоварен с роми от обкръжението на фамилията Рашкови, прегази 19-годишният Ангел Петров пред очите на баща му. „Крещях тогава: „Спри бе, прегази ми детето, но шофьорът отвътре вместо да спре, даде газ и мина върху Ангел“, спомня си Атанас.  Според съдебната експертиза тялото на момчето било влачено 21 метра по асфалта, след което е попаднало под гумите и смачкано. На другия ден при избухналите безредици в селото почина и 17-годишният Павел Толев, чието сърце не издържа на напрежението.

В неделя от 12 ч по обед роднини и близки на загиналите момчета ще ги почетат на панихида при паметника, издигнат до лобното място.

Вечерта в неделя ще има шествие, в понеделник – също. „Очакваме всички, които помнят Ангел и Павел да дойдат, за да си спомним за тях. Те бяха добри момчета, не заслужаваха да си отидат толкова млади“, каза бащата на Ангел пред ПловдивПрес.

 

Интервюто на Атанас Петров пред ѝПловдивПрес

 

Още по темата 

7 г. по-късно Катуница пази следите от бунта (СНИМКИ, ВИДЕО)

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...