Новини от Пловдив » Важно » Масов бой в Кричим, полиция и цивилни укротяват разбеснели се роми
Важно Инциденти Крими Регион

Масов бой в Кричим, полиция и цивилни укротяват разбеснели се роми

Полицията предотврати масов бой в циганската махала в Кричим, а кметът изказа във ФБ благодарности на униформените, участвали в укротяването на разбеснелите се роми.

„В качеството ми на кмет на община Кричим изказвам благодарност за бързите, адекватни и професионални действия на ръководството на РУП на МВР гр. Стамболийски и на всички полицейски служители, които са взели участие в предодвратяването на безредици по повод възникналото масово сбиване в нощта на 21.09 срещу 22.09.2018г. в кв. “Крайречен” в гр.Кричим.“, пише кметът на стената си в социалната мрежа.

Независимо от факта, че има леко пострадали, унищожено движимо и недвижимо имущество, полицейските служители не са допуснали разрастването на сбиването в масови безредици, кръвопролития и жертви сред живущите в квартала, продължава Калчев, от което става ясно, че сбиването е било една малка гражданска война., в чието потушаване са участвали и отряди от цивилното население.

 

Ето какво пише още кметът на Кричим:

Поздравявам също и жителите на кв. “Крайречен”, които доброволно са взели участие в овладяването на кризисната ситуация и са оказали съдействие на органите на реда.

Като кмет и като човек, препоръчвам на участниците в сбиването, на техните роднини, близки и приятели да се въздържат от лични отмъщения и други самоуправни действия. Правоохранителните органи са предприели всички необходими действия по установяване лицата предизвикали масовия побой.

Държа да подчертя, че ръководството на община Кричим по никакъв начин – било то с действия, бездействия или мълчание, няма да толерира този вид поведение, което провокира вътрешно етническо напрежение в кв. “Крайречен”. Ще направим всичко необходимо съвместно с органите на реда като предприемем всички възможни действия по законосъобразност и целесъобразност за неутрализирането на подобен вид противообществени прояви с цел гарантирането на спокойствието, правата и свободите на гражданите на община Кричим, без значение от религиозната им или етническа принадлежност.

Нека не забравяме, че живеем в правова държава и спазването на правилата и общоприетите норми на поведение са задължение на всеки нейн гражданин, без значение на пол, религиозна или етническа принадлежност.

Още веднъж изказвам своята благодарност на ръководството и служителите на РУП на МВР, гр. Стамболийски за проявения висок професионализъм!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...