Quantcast
Новини Пловдив » Мнения » Зам.-министър Николов към студентите от УХТ: Не превръщайте престоя си тук в нещо формално
Мнения Образование

Зам.-министър Николов към студентите от УХТ: Не превръщайте престоя си тук в нещо формално

Зам.-министърът на образованието и науката Петър Николов откри академичната 2018/2019 година в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Ето какво послание отправи към студентите той:

„За мен е изключително приятно да бъда сред вас. Тази аула носи определена сантиментална стойност за мен. Това беше първото място, на което бях поканен, след като станах зам.- министър. Вие сте млади хора, които в момента навлизат в живота, свикани сте да искате да пораснете, да ви приемат за възрастни. Ще мине време и като се обърнете назад, ще установите, че от този ден днес са изтекли 20-30 години. Няма да ви се вярва, че са минали. Ще започнете да виждате как собстнените ви деца порасват и ще се чудите къде е изчезнало това време.

Често се казва, че студентските години са най-хубавите в живота на един човек. Това е вярно. Отдайте се на всеки миг през следващите години, в които ще продължите своето образование. Попийте всичко от средата, в която влизате. Вашите преподаватели, ръководството на университета, бившите ректори са хора, които носят академична мъдрост. Общувайте с тях максимално!

Не превръщайте престоя си в УХТ в нещо формално! Не идвайте просто да си заверите семестъра, да се явите на изпитите, мислейки че животът е някъде другаде. Тук е вашето място през следващите няколко години. Тук ще станете част от една конкретна общност, която ще бъде до вас до последния ви ден. Тук са вашите бъдеши приятели, тук вероятно ще намерите партньорите в живота си. Вероятно в тази зала са хората, с които ще изградите семейства. Това е едно ново начало за вас.

Живеем в интересно време, в което България, Европа и светът се промянят. Живеем във време, в което образованието започва да става тази ценност, за която сме свикнали да четем в учебниците по история, че някога е било. От вас зависи вашият успех утре. Живеете в интересно и велико време и по тази причина сте големи, велики и интересни хора. Честит празник! Желая ви успех!“

Още по темата

Откриха академичната година в УХТ! Ректор, зам.-министър и областен резнаха лентата на нова зала

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...