майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Случка на деня » Най-известният пътешественик гостува на ученици в „Южен“
Случка на деня

Най-известният пътешественик гостува на ученици в „Южен“

Какво е да посетиш 152 държави от общо 196 само с една раница на гърба? Да срещнеш  различни култури, народи и племена, някои от които враждебно настроени. Да преминаваш през красиви плажове и да оцеляваш на опасни места в джунглата.

За това разказа във своето виртуално пътешествие най-известният пътешественик Росен – Андрей Охеда. Два поредни дни, той гостува на учениците от СУ „Св. Константин Кирил Философ“ и ОУ „Яне Сандански“ по покана на кмета на район „Южен“ Борислав Инчев.

Росен – Андрей Охеда е роден в кубинската столица Хавана. Баща му е кубинец, а майка му е българка от Хасково. До 15-ата си година живее и в България, и в Куба, а после заминава със семейството си за Русия. Три години учи астрономия в Москва, но завършва туризъм в Канада. Повече от 10 години живее в северноамериканската страна и дори е канадски гражданин. Признава, че предпочита спокойствието и красотата на България. Говори свободно пет езика – български, английски, руски, португалски и испански.

“На практика съм пътешественик още от бебе, защото с родителите ми постоянно пътувахме между Куба и България. Бях 7-годишен, когато начертах първата карта на България. Учителката ме похвали, като каза, че съм направил най-хубавата карта от класа. И така се започна с моите пътувания – в началото бяха само мечти, но после станаха реалност”, спомни си Росен Андрей.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...