Левицата 14
Новини от Пловдив » България » Политика » Волен Сидеров: Жена ми можеше да бъде убита! Искам „Атака“ да оглави МВР (ВИДЕО)
България Коментари Мнения Политика

Волен Сидеров: Жена ми можеше да бъде убита! Искам „Атака“ да оглави МВР (ВИДЕО)

Волен Сидеров
Волен Сидеров

ПловдивПрес

„Съпругата ми можеше да бъде убита в момента, ако не беше излязла на бул.“Симеоновско шосе“, а беше останала в тази тъмна, крива уличка, която няма осветление, където този получовек, този изрод, аз така ще го наричам, я засича. Как да запазим добрия тон, когато имаш застрашен живот, когато полицията не прави нищо? Тя беше го пуснала вече да си тръгва, когато аз пристигнах. Ако не беше дошъл екип на телевизията и аз, полицията вече го пускаше“. Това изпълнено с гняв изявление направи лидерът на „Атака“ Волен Сидеров пред тв Европа. Съпругата на Сидеров Деница бе нападната словестно от суданец след катастрофа в петък.

„От полицията ми обясниха, че не могат да ми дадат данните на този човек и че нищо не се е случило. През това време той ми показа среден пръст, изплези ми се в лицето, до него е полицаят – той не му прави забележка. В профила му излиза, че той е бил някакъв военен, наемник, убиец ли, терорист ли, не знам. Снимал се е с въоръжение и отдолу пише как обича да е на война и да убива. Това е един човек, който е абсолютно опасен. Аз тези данни ги дадох и на ДАНС. Неговите данни бяха тайна 4 часа. Накрая се разбра, че е суданец, който живее у нас“, обясни още Сидеров.

„Книжката му, с която го хванаха, беше невалидна. Преследва хора по булеварди, просто това е било като някакакъв екшън – той я засича, обръща цялото движение, полицията не идва през това време“, каза той.

„От МВР лъжат, аз ще искам сметка и от министъра на вътрешните работи. За пореден път се убеждавам, че МВР е една абсолютно прогнила система. Аз ще бъда против да се отделят толкова много пари, защото сега ще влезе бюджетът за гласуване и отново ще тръгнат да отделят милиард и нещо за една прогнила и корумпирана система“, заяви Сидеров.

На котрааргумент от страна на водещата, че самият лидер на „Атака“ е в това управление, той отвърна: „Аз не съм в това управление. Аз съм в парламента, а в това управление са министрите, премиерът, вицепремиерите и останалите надолу по етажите. В Министерски съвет е тишина – като в църковен храм, докато в Народното събрание – фокусът е върху нас, а всъщност реалната власт е там. В парламентарната република реалната власт е в изпълнителната власт – там, където отиват милиардите, защото стотици милиони отиват в ДАНС. Аз съм против да се налива милиард в една прогнила система и ще настоявам от квотата на Патриотите човек на „Атака“ да оглави МВР като министър. Единствено тогава може да се гарантира, че в тази система може да тръгне да се поставя някакъв ред. Имам и кандидатура, имам и хора, които ще застанат като екип. Имам готовност, имам и концепция. Аз ще поставя въпроса пред премиера“, каза лидерът на „Атака“.

„Ще поставя пред премиера въпроса дали трябва МВР да бъде в квотата на „Атака“. Аз смятам, че трябва да бъде. Защото в момента от моите коалиционни партньори Красимир Каракачанов е вицепремиер по обществения ред, силовите министерства, т.е. той надзирава МВР. Той до мемента не се е обадил. Не става въпрос за махане на един човек, а става дума за смяна на концепцията. Ние си унищожихме армията. Имаме над 65 000 служещи в полицията“, добави Сидеров.

„Заплашена е съпругата ми, все още даже не знам подробсноти за случилото се. Научавам, че тя е била преследвана вероятно с идеята тя бъде убита. Какво да си помислиш, когато му извадиш профила и видиш, че той е с оръжие? Снощи говорих с шефа на ДАНС Димитър Георгиев и той ми каза: „Нищо не може да се направи, ще видим, ще проучим“. Този човек в момента е на свобода, аз какво да очаквам, да се затворя, да се заключа в нас?“, обясни лидерът на „Атака“ – „На МВР и на ДАНС не вярвам“.

За оказаната подкрепа при избора на Младен Маринов от страна на партията на Сидеров той каза: „Защото премиерът е предложил кандидат за министър и аз съм коректен коалиционен партньор. Аз иначе не съм съгласен и критикувам много неща в това правителство“.

Мажди Гантур, СНИМКА: Фейсбук

„Такива екземпляри наводниха Европа точно заради сбърканата политика на любимата приятелка на нашия премиер Меркел, с която много обичат да се снимат, и която казва на такива „елате в Европа“. И те в Германия колят, убиват, изнасилват млади момичета и полицията там казва на жените: „Моля ви, не излизайте вечер“, каза лидерът на „Атака“ за суданеца, нападнал неговата съпруга. „Ако не бях отишъл, той щеше да е изчезнал, сега нямаше да знаем кой е въобще и може би щеше да се случи нещо лошо“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...