Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Общината иска от Министерството на отбраната имоти срещу хотела на Тотев
Важно Общество

Общината иска от Министерството на отбраната имоти срещу хотела на Тотев

Семейният хотел на бившия кмет Иван Тотев.
Семейният хотел на бившия кмет Иван Тотев.

Ваня ДРАГАНОВА

Община Пловдив ще поиска от Министерството на отбраната да й прехвърли собствеността върху имоти на бившите казарми на Гладно поле, които се намират срещу хотела на кмета Иван Тотев. Предложението за това е подписано от зам.-кмета Розалин Петков и е под №1 в дневния ред на сесията на Общинския съвет в четвъртък.

Става дума за 3 имота с площ съответно 5,619; 1,545 и 9,461 дка. Искането кореспондира с взетото през януари 2013 г. решение на местния парламент да Гладно поле да бъде изграден втори градски център.

Преговорите между община Пловдив и Министерството на отбраната за прехвърлянето на тези имоти датират от 2010 г. През 2015-а двете институции сключват споразумение за отстъпване на собствеността на общо 6 имота. Срещу това общината се задължава да събори една сграда на Гладно поле, да предаде материалите на Сухопътните войски и да възстанови за своя сметка инфраструктурата. През декември 2015-а Общинският съвет гласува кметът да поиска прехвърлянето на имотите чрез областния управител, но до момента движение няма. Междувременно са подписани 3 анекса към споразумението между общината и военното министерство, като срокът и на последния вече е изтекъл. Обещаните от общината строително-ремонтни дейности не са извършени докрай и до ден днешен и в Министерството на отбраната преразглеждат принципната си позиция да предоставят на общината 6 имота на Гладно поле и вече са склонни да отстъпят само 3. Именно за тях е новото искане, което ще се гласува на 11 октомври.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...