Quantcast
Новини Пловдив » България » Северин убил и изнасилил Виктория, повдигнаха му две обвинения
България Крими Съд и Прокуратура

Северин убил и изнасилил Виктория, повдигнаха му две обвинения

Северин (Селятин) Надеждов КРасимиров
Северин (Селятин) Надеждов КРасимиров

Две задочни обвинения са повдигнати на задържания в Германия Северин Красимиров, обяви на извънреден брифинг в МС главният прокурор Сотир Цацаров.Едното е за изнасилването на Виктория Маринова, другото е за нейното убийство. И двете са извършени по особено мъчителен за жертвата начин.

Припомняме, в неделя, 7 октомври, стана ясно, че административният директор и водещ на едно от предаванията на русенската телевизия TVN Виктория Маринова е убита по време на своя дневен крос край Дунава. Регионалната телевизи се излъчва от още няколко съседни региона.

На 9 октомври бе задържан заподозрян мъж, който води скитнически живот в Русе. Часове след като е разпитан той бе освободен.

Цацаров поднесе своите най-искрени съболезнования към близките на жертвата. За изнасилване със сила в особено тежък случай, законът предвижда наказание от 10 до 20 години затвор. Обвинението е задочно. Повдигнато е в присъствието на служебен адвокат за умишлено убийство, извършено с особена жестокост, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без замяна, уточни главният прокурор.

Обвиненият Северин е напуснал България на 7 октомври 2018 г. в 14:00 ч., през ГКПП Дунав мост. От Окръжна прокуратура Русе са издали незабавна европейска заповед за арест, както и европейска заповед за разследване. В изпълнение на европейската заповед за задържане ог Германия са задържали обвиняемия за привеждането му в България, където да бъде повдигнат и предявяване на обвинение, като междувременно се извършват всички необходими мерки по разследването.

„В хода на действията извършени до момента и тези, които се правят и в момента, не се изключва каквото и да е версия“, уточни Цацаров, добавяйки, че вчера са разпитани множество свидетели по случая, както и колеги на починалата Виктория Маринова.

„На този етап ние не можем да твърдим, че убийството и е свързано с професионалната й дейност. Задържането на извършителя не означава прекратяване на разследването, работи се по всички възможни версии“, изтъкна главният прокурор.

Премиерът Бойко Борисов също поднесе своите най-искрени съболезнования към близките на починалата Виктория Маринова. По думите му ще се отделят повече средства от бюджета за Института по криминалистика, така че да се осъвремени с най-добрата техника.

Министър-председателят призова всички разследващи журналисти да бъдат търпеливи в такива моменти, защото всяко едно прибързано действие би могло да предизвика укриване на действия или укриване на извършителя.

„Разни сини и червени политици се скъсаха да пращат мейли. Ще се разправям с ЕНП“, закани се Борисов относно публикациите и в западни медии, че мотив за убийството на Виктория е нейната работа.

Вътрешният министър Младен Маринов припомни, че на 6 октомври 2018 г. – събота, е намерен женски труп на крайбрежната алея в Русе.

Първоначално е изготвен списък с лица от криминалния контингент, започната е проверка на всички факти и обстоятелства, извършен е оглед на мястото на престъплението, назначени са множество експертизи, обясни Маринов. Той добави, че те трябва да дадат наличие на веществени доказателства, водещи към извършителя.

От думите на Маринов стана ясно, че е имало няколко задържани с полицейска заповед до 24 часа в Русе. След като не е потвърдена тяхната съпричастност към престъпното деяние, те са освободени.

Маринов разясни, че задържаният е Северин Красимир, от Русе, роден през 1997 г. По отношение на това лице има криминална регистрация на кражба на цветни метали. Други данни за извършени от него престъпления няма. Иззети са достатъчно веществени доказателства, свързва лицето с местопрестъплението и дават информация за наличие на ДНК материал върху трупа на жертвата, поясни Маринов.

Очакват се още доказателства от Института по криминалистика, които да свържат извършителя на убийството с жертвата. „Работи се по всички издигнати версии по случая“, допълни Младен Маринов.

 

Още по темата

Хванаха го! Северин убил Виктория и духнал в Германия

Има задържан за убийството на Виктория

Криминалистът Ботьо Ботев: Виктория е убита от психопат
 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...