Новини Пловдив Прес » Пловдив » ДБГ: Прокуратурата и Сметната палата да проверят сделката на Гергов във Варна
Пловдив Политика

ДБГ: Прокуратурата и Сметната палата да проверят сделката на Гергов във Варна

Догодина ще има предсрочни парламентарни избори, прогнозира в Пловдив Найден Зеленогорски 

Галина ГЕОРГИЕВА

Движение „България на гражданите“ скочи срещу решението на Министерски съвет, с което се отпускат 43 милиона лева на Община Варна за закупуване на имот в центъра на града, известен още като „Дупката“. „Правителството реши да подари на бизнесмена Георги Гергов 43 милиона“, заяви в Пловдив зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски.

„Всички знаем историята с Пловдивския панаир, с акциите, които се подаряваха в Пловдив и Варна, с идеята Гергов да бъде обезщетен. Най-скандалното е, че зад тези 43 милиона лева стои оценка от 15 000 лева за квадратен метър. Подобна цена в България е нечувана. Същият имот в центъра на Варна преди година е оценен на четири пъти и половина по-малка цена. Ние се надяваме, че органите у нас ще се самосезират и ще проверят този случай. Прокуратура, Сметна палата и АДФИ трябва да проверят как е направена оценката. Много набързо се взе това решение във Варна и в МС и защо всички българи трябва да платим от нашите пари за тази сделка, попита Зеленогорски. Според него трябва да се промени закона и да се уточни процедурата за изплащането на милиарди от излишъка.„ Ако в края на годината се реализират излишъци, трябва с решение на парламента да се прецени коя община и институция може да получи допълнителни пари“, предложи Зеленогорски. Според него от политическа гледна точка това решение е хвърляне на мост между управляващите и опозицията в БСП.

„Цената на БСП и това те да са опозиция само на хартия е 43 милиона лева. Това са едни от най-бързо отпуснатите пари за конкретна община, заяви председателят на ДБГ Димитър Делчев. Той прогнозира, че в БСП или ще има резцепление, или ще партията ще бъде окончателно овладяна от управляващите от ГЕРБ.

Найден Зеленогорски прогнозира, че догодина най-късно през пролетта ще има предсрочни парламентарни избори . “Потъваме от скандал в скандал, управляващата коалициая е изчерпала своя кредит на доверие, управляват на автопилот“, каза Зеленогорски.

Според Димитър Делчев недоверието към правителството расте не само от страна на българските граждани, но и от партньорите на ГЕРБ в ЕНП. Недоверието е резултат от управлението през последната една година и невъзможността да се решат важни проблеми, обясни Делчев.

Ръководството на ДБГ е в Пловдив ,за да се срещне с местната организация и да направи проучване за предстоящите европейски избори. Ще обсъждаме формата, в който ще участваме, както и критериите към кандидатите за евродепутати, които да излъчим. Европейските избори са ключови“, обясни Димитър Делчев.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!