Новини Пловдив Прес » Важно » Концертът на Айри Мурад се оказа измама
Важно Общество

Концертът на Айри Мурад се оказа измама

Общинският съветник Айри Мурад.

Искането за ползването на Колодрума безплатно е подплатено с фалшиви документи

Ваня ДРАГАНОВА

Благотворителният концерт на 19 октомври, за който общинският съветник Айри Мурад поиска Колодрума да бъде предоставен безплатно, се оказа измама. Искането залата да бъде дадена бездвъзмездно на сдружение „Всички заедно за една кауза“, внесено от Айри Мурад, е подплатено с фалшиви документи, подпечатани с печати на несъществуващи организации.

По направения анонс в концерта трябваше да участват Славка Калчева, Поли Паскова, Орхан Мурад, детска вокална група „Бамбини”, Ненчо Илчев от „Комиците” и др. Днес беше намесено и името на Николина Чакърдъкова. От сдружението организатор твърдяха, че набраните средства ще отидат за закупуване на апаратура за лечение на болни деца.

Преди днешното гласуване дали залата да бъде предоставена безвъзмезно председателката на Общинския съвет Савина Петкова беше направила истинско разследване. Тя е била провокирана от твърдението на „Всички заедно за една кауза“, че концертът е под патронажа на представителството на ЮНЕСКО в България с главен секретар Венцислав Манчовски и на председателската на Народното събрание Цвета Караянчева. Към преписката е приложено разпореждане на Комисията на ЮНЕСКО у нас, в което се обяснява, че институцията приема патронажа и ще отпусне 14 500 лв. за хонорара на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл. Савина Петкова се свързала с комисията на ЮНЕСКО у нас, откъдето й обяснили, че нямат служител на име Венцислав Манчовски. Печатът под разпореждането пък бил на Национално студентско сдружение за образователен обмен. Савина Петкова установила контакти и с тях и от организацията й обяснили, че печатът е на структурата им в Благоевград, закрита преди 2 години. Имало и друг печат – на Българо-виетнамска промишлена палата или камара. Последното не е ясно, защото печатът не се чете. Подобна камара или палата Савина Петкова не успяла да открие. „Не зная дали Цвета Караянчева е наясно, че ще бъде патрон на подобно събитие. Но от комисията наЮНЕСКО ни изпратиха официално становище, че не са приемали патронажа на такова събитие, и ни поискаха разпореждането“, обясни на колегите си Савина Петкова.

При последвалото гласуване само Айри Мурад и Вихра Ерамян от „Съюз за Пловдив“ подкрепиха идеята Колодрума да бъде предоставен безплатно на „Всички заедно за една кауза“. Петима съветници се въздържаха, 34 бяха „против“.

В кулоарите председателят на сдружението Илия Ангелов обясни, че той самият е бил измамен от Венцислав Манчовски. За концерта обаче вече били продадени 2000 билета по 10 лв. От „Всички заедна за една кауза“ обещаха да върнат парите на хората, без да е ясно как на практика ще стане това. В града са разлепени плакати на концерта, а негова реклама тече и по радио Пловдив. „Документите на сдружението са редовни, но щом са изнесени такива данни в Общинския съвет, веднага ще спрем рекламата“, заяви за ПловдивПрес главният редактор на радиото Марин Данев.

Подписът и печатът на документа с невярно съдържание.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!