Новини Пловдив Прес » Бизнес » Фирми от Тракия икономическа зона поискаха централно парно от EVN
Бизнес Градът Марица Регион

Фирми от Тракия икономическа зона поискаха централно парно от EVN

Фирми от Тракия икономическа зона са заинтересувани от топлофициране на жилищни проекти. Това стана ясно по време на информационна среща вчера, организирана от основателя на зоната инж. Пламен Панчев, Камарата на строителите в Пловдив и EVN Топлофикация Пловдив. На присъстващите представители на бизнеса, строителния бранш и проектанти бяха разяснени ключови въпроси като разходи, ползи и предимства на централното топлоснабдяване.

Над 2 пъти по-евтино излиза присъединяването към електроразпределителната мрежа, ако сграда се включи и в топлопреносната мрежа в сравнение с това да се включи само за ползване на електрическа енергия. Този по-нисък разход се отнася за конкретен пример: 8-етажна постройка с 24 апартамента (при трасе до 25 м за присъединяване към електрическата мрежа). Същевременно цената за присъединяване на тази сграда към EVN Топлофикация е 300 лв. за стандартна мощност от 300 kW (киловата).

Специалистите от EVN Tоплофикация информираха и за техническите решения, които предлагат – 3 услуги в едно: отопление, битова гореща вода и охлаждане.

Присъстващите дискутираха и изграждането в сгради на нов, хоризонтален тип отоплителна инсталация. Все още много хора не знаят, че с изграждането на хоризонтална отоплителна инсталация получават точно измерване на индивидуалната консумация, дистанционно отчитане. Вертикалната инсталация при старите сгради може да бъде заменена с хоризонтална, която има всички тези предимства, напомниха от EVN Топлофикация.

В допълнение беше подчертан и важният ефект на централното топлоснабдяване за по-чист въздух в Пловдив: Когенерацията на EVN Tоплофикация не отделя серни диоксиди, фини прахови частици (ФПЧ) и диоксини.

„Централното топлофициране е решението, което дава на битовите и бизнес абонати ниски разходи, комфорт и уют. Но основно именно чрез него се преодоляват екологичните проблеми и се постига опазване на околната среда“, обобщи инж. Пламен Панчев. А от EVN Топлофикация приведоха и статистически данни от проведено проучване сред потребителите на услугата в Пловдив:

– 77% считат, че централното топлоснабдяване е най-екологичния начин на отопление.

– за 85% чистотата на въздуха в града е фактор при избор на отопление.

Централата за когенерация на ЕВН Топлофикация Пловдив

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!