Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Предлагат оферти на медици за работа в чужбина на изложение в Пловдив
Важно Здраве

Предлагат оферти на медици за работа в чужбина на изложение в Пловдив

Галина ГЕОРГИЕВА

Медицински специалисти от Пловдив и областта могат да намерят днес оферти за работа в чужбина в Тримонциум. Там се провежда изложението „Кариери в Бяло” , а представители на най-големите компании за набиране на персонал от цяла Европа предлагат различни възможности за реализация и дават подробна информация на кандидатите .

Лекари специалисти, лекари специализанти, лекари дентална медицина, общопрактикуващи лекари, физиотерапевти, фармацевти, медицински сестри и други здравни работници могат да развият кариерата си в страни като Германия, Франция, Швеция, Дания, Норвегия и Финландия, Великобритания.

„Всеки, който има желание и е решил твърдо да замине в чужбина, го е направил. Оргазинираме това изложение вече осма година и интересът е голям. В последните години идват предимно млади лекари. В Западна Европа се търсят най-вече анестезиолози, хирурзи и специалисти по вътрешни болести“, заяви пред ПловдивПрес организаторът на изложението д-р Борис Младенов, уролог в „Пирогов“.

Той е категоричен, че както у нас, така и в чужбина, има глад за медицински сестри. „ При тях по-трудно става заминаването в Западна Европа, защото по-възрастните не знаят езици“, обясни д-р Борис Младенов.

Организаторът на изложението допълни, че заплатите на медицинските специалисти са в пъти повече, отколкото в България. И даде пример с лекар специализант в Германия, който започва с 2500 -3000 евро заплата.

„Лекари и медицински сестри във Великобритания ще продължат да се търсят, въпреки Брекзит. Убеден съм, че ще се намери вариант в тяхното законодателство и медиците ще продължат да работят там“, каза д-р Младенов, който засега няма намерение да напуска България.

Изложението „Кариери в Бяло” ще се проведе и утре в София.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...