Quantcast
Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Пловдив » 600 жители на Катуница вече са гласували на референдума
Пловдив Регион Садово

600 жители на Катуница вече са гласували на референдума

Галина ГЕОРГИЕВА

Около 600 жители на Катуница вече са упражнили правото си на глас на местния референдум за добив на инертни материали от находище „Кацара“. Това заяви за ПловдивПрес кметът на селото Красимир Юруков.

Той уточни, че гласуването протича нормално.“Очакваме следобед след 16 часа да има по-голяма активност, защото нашите хора са земеделски производители и те са по полето, времето е хубаво. Надяваме се до 20, 00 часа да съберем тези 40%“, допълни Красимир Юруков.

Както ПловдивПрес съобщи, за да бъде валиден референдумът, трябва да гласуват минимум 40% от имащите право на глас общо 1876 жители на Катуница.

Референдумът беше гласуван с решение на Общински съвет-Садово, който с пълно мнозинство прие предложението на председателя на Общинския съвет за провеждане на допитването. Поводът за настъпилото напрежение в село Катуница е решение на Министерски съвет 85/9.02.2018г., с което е предоставена концесия за добив на инертни материали на дружеството „Арт Принт” ЕООД с концесионната площ 235,534 декара.

Въпросът на който ще отговарят хората в събота е формулиран така: „Против ли сте органите на местното самоуправление и местната администрация в Кметство Катуница и Община Садово да издават и съгласуват всякакви административни актове и разрешения от компетентността си, включително за изграждане на сгради на основно застрояване и за поставяне на преместваеми обекти, във връзка с концесия за добив на строителни материали – пясъци и чакъли от находище „Кацара”, участък „Кацара2” в землището на с. Катуница, община Садово?”.

Още по темата

Референдум в Катуница, решават за добив на инертни материали

ПИМК се отказа от кариерата в Белащица, но посяга към друга в Катуница

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...