Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Туроператор избухна: Учители искат рушвет, провалиха екскурзия
Важно Мнения Образование Посоки

Туроператор избухна: Учители искат рушвет, провалиха екскурзия

Светлана Тодорова-Ваташка
Светлана Тодорова-Ваташка

Учители от Пловдив провалиха екскурзия на деца от 5 клас, защото не им дадох рушвет от 5-10 лева на ученик. Този гневен тескт пусна в мрежата Светлана Тодорова-Ваташка от туроператора „4 сезона травъл“. Скандалната случка се разиграва в ОУ „Стоян Михайловски“ в Пловдив.  Преподавателите отменили вече планираната екскурзия, защото Ваташка отказала „традиционната комисионна“.  Преди да се заеме с туризъм Светлана има зад гърба си солиден стаж като журналист, била е икономически репортер в първото частно национално радио „Канал Ком“, завеждала е бизнес отдела на в-к „Стандарт“, редактор в „Банкер“, дълги години е била и в списание „Мениджър“.

 

Ето какво написа Светлана във ФБ, публикуваме го без редакторска намеса:

89 ученици от четири пети и шести класове на ОУ „Стоян Михайловски“ в Пловдив ще бъдат лишени от традиционната есенна екскурзия тази година. Причината толкова ме шокира, че не мога да си замълча. Техните класни анулираха този следобед пътуването (след като са събрани пари и декларации от родителите, изготвени са списъци, подписани са договори с транспортните фирми) защото като туроператор отказах да платя обичайната „комисионна“, която, както научих впоследствие, се движи между 5 и 10 лв. на записано дете.
Даването на рушвети не е в природата ми. Считам, че е гнусно да даваш пари, за да накараш някого да си върши работата. Отказвам да корумпирам когото и да било, за да осигуря заетост на фирмата си. Крайно време е да бъде наложена някаква хигиена в тези взаимоотношения и мисля да информирам за това РУО-Пловдив и министъра на образованието.

 

Редакцията на ПловдивПрес е готова да предостави думата на всички засегнати страни в случая, за да излезе истината наяве!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...