Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Директорката на ОУ „Стоян Михайловски“: Няма провалена екскурзия, туроператорът спекулира
Важно Градът Интервю Мнения Образование

Директорката на ОУ „Стоян Михайловски“: Няма провалена екскурзия, туроператорът спекулира

Директорката Тинка Балабанова (с букета) с колежки.
Директорката Тинка Балабанова (с букета) с колежки.

Директорката на ОУ „Стоян Михайловски“ Тинка Балабанова коментира пред ПловдивПрес скандала с туроператора „4 сезона травъл“, който управителят на фирмата Светлана Тородорова-Ваташка обяви в гневен пост във ФБ. Според Ваташка класните провалили екскурзията, защото тя не спазила негласното споразумение да се дават комисиони. Никой не ми е поискал пари под масата в прав текст, обясни Ваташкd, но е категорична, че причината за провала на екскурзията е точно това. Регионалният инспекторат по образованието направи вчера проверка по случая, резултатите ще бъдат ясно дf дни. 

 

– Г-жо Балабанова, как ще коментирате реакцията на туроператора Светлана Тодорова относно провалената екскурзия до Кърджали?

-Много неща се казаха по случая, но искам да подчертая, че екскурзията на децата от 5 клас не е провалена. Госпожата спекулира по въпроса. Екскурзия ще има и тя ще бъде при по-изгодни условия. Офертата на другата фирма е на по-ниска цена и предлагат екскурзовод. За нас това е важно, защото екскурзията е с образователна цел и без човек, който да обяснява на децата, не можехме да минем.

-Учителките какво ви обясниха? А шефката на РИО в Пловдив Иванка Киркова каза, че ще направи проверка. Докъде стигнаха нещата?

Вчера имах проверка от инспектората, няма как да знам какъв е резултатът. Очаквам скоро да ни известят. В случая обаче става въпрос за недобре уточнени отношения между училището и въпросната госпожа. Учителите и туроператорката Светлана Ваташка са водили преговори без нищо подписано. Когато е излязла по-изгодна оферта, те са предпочели другата фирма. Вероятно г-жа Ваташка търпи някакви загуби, но един добър търговец би трябвало да знае как да се подсигури.

Искам да се знае, че на същата дата с фирмата на г-жа Тодорова-Ваташка от моето училище отива друга група. Ще пътуват на 31 октомври по друг маршрут. Това са две паралелки 7 клас, отиват в Чирпан. Ние сме коректни, когато ни се предложат коректни условия.

-Негласно се знае, че в доста училища практиката е учители да взимат такива комисиони за положен извънреден труд по време на екскурзиите. Не е ли редно тези пари да се узаконят по някакъв начин, за да се избегнат такива скандални ситуации?

-Аз не знам да има такава практика, но като човек, който го боли за образованието, ако трябва да се направят някакви правила, аз бих помогнала, за да не сме уязвими. Трудът на учителите не бива да се омаловажава, това е голяма отговорност. Всички работим за интереса и за доброто на децата. Ние, туроператори и родители. Ако родителите са доволни, че децата им се учат и се развиват добре, значи сме си свършили работата.

 

Още по темата

Туроператор избухна: Учители искат рушвет, провалиха екскурзия

Иванка Киркова пред Plovdiv-Press: Проверяваме сигнала в ОУ „Стоян Михайловски“

Светлана Ваташка: Тези ли учители ще възпитават децата ни срещу корупцията?

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...